Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.04.2020 01:20

Mesto vyhlásilo súťaž na odpredaj areálu bývalej Drevovýroby


Snímka zdroj: (obce.tasr.sk).


Mesto Moldava nad Bodvou vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž na odpredaj nehnuteľností v areáli bývalej Drevovýroby na Rožňavskej ulici. Minimálnou východiskovou cenou a teda aj najnižšou ponukou na odkúpenie, ktorú môže účastník súťaže navrhnúť, je podľa znaleckého posudku 1,23 milióna eur.


Ako uviedla hovorkyňa mesta Jana Kovácsová, areál mesto získalo v reštitúcii a dlhodobý prenájom mu utlmením záujmu o prenájom prináša ekonomickú stratu.

Predmetom odpredaja je areál s rozlohou 11 590 štvorcových metrov a predáva sa v celku. „Nachádzajú sa tam tri haly s rozlohou 1749 štvorcových metrov, tri budovy s rozlohou 451 štvorcových metrov a dve zlúčené stavby s rozlohou 1957 štvorcových metrov. Oplotená spevnená asfaltová plocha má rozlohu 7369 štvorcových metrov,“ spresnila s tým, že pozemky pod areálom sú súčasťou ceny. Celý areál sa nachádza medzi novovybudovanými obchodnými centrami a je súčasťou takzvanej veľkoobchodnej štvrte. Obchodná verejná súťaž potrvá od 1. mája do 30. mája.

„Pôvodne to bol areál Drevovýroby - jedného z moldavských podnikov, kde pracovalo okolo 50 ľudí a kde sa v 60. a 70. rokoch sústreďoval drevospracujúci priemysel,“ doplnila Kovácsová. Podľa jej slov mesto budovu získalo po reštitúcii v 90. rokoch. Areál prenajímalo rôznym spoločnostiam zaoberajúcim sa spracovaním dreva. Od roku 2007 bola nájomcom dánska firma a v roku 2016 sa výroba presunula do iného štátu. V súčasnosti sú tam v nájme dve spoločnosti.

„O areál je potrebné sa starať, strážiť ho a udržiavať aspoň základné funkcie, aby nechátral. Základným poslaním samosprávy nie je podnikať, ale vytvárať podmienky na rozvoj podnikania, a to je aj cieľom tohto odpredaja - ponúknuť ho záujemcovi, ktorý má vlastný podnikateľský zámer a bude tam prevádzkovať svoju činnosť,“ dodala.

Návrh bude vyhodnocovať päťčlenná komisia schválená mestským zastupiteľstvom (MsZ), ktoré musí odobriť aj samotný víťazný návrh.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2020
Bojnická samospráva chce zabezpečiť rekonštrukciu MŠ v Dubnici
Bojnická samospráva plánuje zabezpečiť rekonštrukciu budovy v miestnej časti Dubnica pre potreby materskej školy (MŠ). V jej blízkosti chce vybudovať i detské ihrisko. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž, výzvu na predkladanie ponúk zverejnila vo vestníku verejného obstarávania.
viac
30.05.2020
Areál Pod Kopcom sprevádzkujú po niekoľkých rokoch
Po dlhoročnej prestávke sa obyvatelia Moldavy nad Bodvou môžu v tomto roku opäť športovo vyžiť vo vynovenom areáli Pod kopcom.
viac
29.10.2020
Prebieha obchodná verejná súťaž na štyri nehnuteľnosti
Ešte dva týždne môžu záujemcovia predkladať cenové ponuky na kúpu nehnuteľného majetku trnavskej župy v 32. kole obchodnej verejnej súťaže. Tri zo štyroch nehnuteľností sú na predaj ponúknuté opätovne s cieľom získať výhodnejšie cenové ponuky.
viac
28.12.2020
Moldava nad Bodvou chystá v roku 2021 viacero investícií
Výstavbu novej športovej haly, materskej školy (MŠ) či atletickej dráhy plánuje v budúcom roku mesto Moldava nad Bodvou. Na niektoré projekty chce použiť aj financie z rezervného fondu. Potvrdila to hovorkyňa radnice Jana Kovácsová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %