Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.06.2021 09:30

Mesto Vráble začalo s výstavbou cyklolávky ponad rieku Žitava


Ilustračná snímka: (tasr).


Vrábeľská radnica začala minulý týždeň s budovaním novej cyklolávky. Tá bude súčasťou cyklistickej cesty, ktorá prepojí viaceré mestské časti.


Šírka premostenia ponad rieku Žitava bude päť metrov. „Dva komponenty, z ktorých bude postavená, sú už na mieste. Ukončenie prác predpokladáme do konca júna. Následne budú dokončené pripojovacie chodníky k lávke smerom k Základnej škole s materskou školou Lúky a tiež smerom k priemyselnému parku. Ukončenie týchto prác predpokladáme k 15. júlu,“ uviedol mestský úrad.

Spolu s výstavbou lávky už prebieha aj budovanie úschovne pre bicykle a kolobežky v areáli školy Lúky. Slúžiť bude pre 56 užívateľov a hotová má byť do 11. júna. Všetky práce sú súčasťou prvej etapy budovania cyklistickej cesty. Bude pozostávať z približne 900 metrov dlhého upraveného chodníka, odpočívadla pri lávke v časti Dyčka, s premostením ponad rieku Žitava a úschovňou.

Súčasne v mesiaci jún začne budovanie aj druhej etapy cyklotrasy, ktorá bude viesť v okolí školy Lúky. Podľa magistrátu sú už na tento úsek chválené aj finančné prostriedky. Mesto okrem toho pracuje aj na príprave tretej etapy, ktorá sa má začínať v mestskej časti Dyčka a pokračovať smerom na Lúčnicu nad Žitavou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2021
S výstavbou cyklomosta pri Vysokej pri Morave sa má začať budúci týždeň
So stavebnými prácami na cyklomoste medzi Vysokou pri Morave a Marcheggom, ktorý prepojí Slovensko s Rakúskom, by sa malo začať na budúci týždeň.
viac
23.04.2021
V meste Vráble vznikne chýbajúci komplex zariadení sociálnych služieb
Mesto Vráble vybuduje komplex zariadení sociálnych služieb (ZSS) Žitava. Projekt realizácie zámeru schválili poslanci na aprílovom zasadnutí zastupiteľstva.
viac
26.08.2021
V Zlatých Moravciach vybudujú trvalé protipovodňové bariéry
Žitavské nábrežie dostane trvalé protipovodňové bariéry. Mestskí poslanci rozhodli o použití finančných prostriedkov z Rezervného fondu mesta vo výške 10.000 eur na vybudovanie trvalých protipovodňových bariér na Žitavskom nábreží.
viac
10.07.2023
Výstavba cyklolávky pokračuje, mesto apeluje na zákaz vstupu
Práce na výstavbe cyklolávky cez rieku Laborec v Humennom pokračujú podľa harmonogramu. Ako mesto informuje na svojej webovej stránke, v týchto dňoch upevňujú tiahla. Radnica zároveň apeluje na verejnosť, aby dodržiavala zákaz vstupu na stavenisko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %