Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
17.10.2020 05:10

Mesto Šaľa upravilo režim občianskych sobášov, párom ponúka dve alternatívy


Ilustračná snímka sala.sk


Šalianska radnica od štvrtka upravila režim, v ktorom sa budú vykonávať občianske sobáše. Súvisí to z opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu, ktoré vstúpili do platnosti.


Svadobné páry si môžu vybrať si z dvoch miestností, v ktorých sa ich sobáš uskutoční. „Sú zakázané všetky hromadné podujatia, pričom výnimku majú sobáše, krsty a pohreby, kde bude platiť obmedzenie jedna osoba na 15 štvorcových metrov. Na základe týchto opatrení je možné využiť obradnú miestnosť, v ktorej na základe priestorových možností môže byť prítomných sedem ľudí vrátane sobášiaceho, matrikárky a hudobníka. Druhou alternatívou je, že sa obrad môže uskutočniť aj v kongresovej sále, kde môže byť na základe opatrení a priestorových možností prítomných 18 ľudí vrátane sobášiaceho, matrikárky, aktérky a hudobníka,“ uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu.       

Zároveň pripomenula, že počas obradu je potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom a pred vstupom do miestnosti použiť dezinfekciu na ruky alebo rukavice. „Podanie rúk v obradnej miestnosti alebo v kongresovej sále je možné len v rukaviciach. Na obradoch sa nesmú zúčastniť osoby, ktoré majú nariadenú karanténu alebo osoby, ktoré majú akékoľvek príznaky infekčného respiračného ochorenia,“ dodala Hanesová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2020
Exekúcie ako také sa pre pozastavenie lehôt neprerušujú
Práva a povinnosti dlžníkov a veriteľov zostávajú zachované, pripomína Slovenská komora exekútorov (SKE) v súvislosti s opatreniami v justícii pre situáciu vo veci šírenia nového koronavírusu.
viac
02.04.2020
SNM pokračuje v rekonštrukcii Spišského hradu
Slovenské národné múzeum (SNM) aj napriek pandémii nového koronavírusu zatiaľ pokračuje vo viacerých investičných projektoch. Jeden z nich je na Spišskom hrade.
viac
07.04.2020
V centre mesta osadili automat na ochranné rúška
Mesto Žiar nad Hronom pokračuje v opatreniach, ktoré majú pomôcť zabrániť šíreniu nového koronavírusu. V jeho centre začal v pondelok (6. 4.) popoludní fungovať automat na ochranné rúška.
viac
04.11.2021
Záujem o vakcíny je v Šali veľký
Záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v Šali neklesá. Podľa radnice prišlo v predchádzajúci víkend na prvú, druhú i tretiu dávku vakcíny množstvo ľudí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %