Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
07.04.2020 09:00

V centre mesta osadili automat na ochranné rúška


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Žiar nad Hronom pokračuje v opatreniach, ktoré majú pomôcť zabrániť šíreniu nového koronavírusu. V jeho centre začal v pondelok (6. 4.) popoludní fungovať automat na ochranné rúška.


Primátor Peter Antal informoval, že rúška sú bavlnené z certifikovanej tkaniny. Automat umiestnili pred výškovú budovu na Námestí Matice slovenskej.     

„Už nikto nebude môcť povedať, že nemá rúško, lebo nevie kúpiť a nemá mu kto ušiť. Každý deň by sme mali mať buď vypraté, alebo prežehlené, alebo nové rúško, aby sme boli chránení a zároveň aby sme chránili druhých,” uviedol na svojom facebookovom profile Antal.      

Žiarska samospráva v uplynulých dňoch bezplatne distribuovala ochranné rúška seniorom nad 70 rokov, zdravotne ťažko postihnutým obyvateľom bez rozdielu veku a na individuálne vyzdvihnutie ich ponúka aj obyvateľom starším ako 65 rokov. Rúška tiež darovala štátnym policajtom a do miestnej nemocnice.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2020
Mesto má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu MsKC
Žiarska samospráva má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu mestského kultúrneho centra (MsKC). V súvislosti s jeho aktuálnym stavom už dlhšie hovorí o potrebe rekonštrukcie.
viac
30.03.2021
Mesto podpísalo zmluvu na vybudovanie zelenej steny na MsKC
Mesto Žiar nad Hronom už podpísalo zmluvy na vybudovanie zelenej steny na budove Mestského kultúrneho centra (MsKC) i na úpravu spevnenej plochy, ktoré majú slúžiť ako vodozádržné opatrenia v reakcii na čoraz intenzívnejšie prejavy zmeny klímy.
viac
12.05.2021
Žiarčania si budú môcť staré oblečenie vymieňať v novom komunitnom centre
Obyvatelia mesta Žiar nad Hronom si budú môcť už čoskoro vymieňať staré oblečenie v novovznikajúcom ekologickom komunitnom centre.
viac
27.01.2024
Obyvatelia môžu v dotazníku vyjadriť svoj názor na život v meste
Obyvatelia Žiaru nad Hronom môžu dotazníkovou formou vyjadriť svoj názor na život v meste. Pracovníčky Komunitného centra v Žiari nad Hronom vytvorili Dotazník mapovania potrieb komunity mesta, ktorý je zverejnený na internetovej stránke mesta. Informovala o tom žiarska radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %