Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.06.2019 03:35

Mesto sa na letnú sezónu pripravilo. Brány kúpaliska sa otvoria 22. júna


Trebišovské kúpalisko


Mesto Trebišov začalo ešte v marci 2019 s prípravou na letnú sezónu v areáli vodných športov. Najvýznamnejšou zmenou v nadchádzajúcej letnej sezóne bude celková obnova detského bazéna.


Pracovníci Technických služieb mesta už zrealizovali svojpomocne búracie práce, odstránili laminátové opláštenie z obvodu bazéna, takisto staré betónové odvodňovacie žľaby, vybrali pôvodnú zámkovú dlažbu z okolia bazéna a samostatne zrealizovali aj výkopové práce na zavedenie rozvodov vody. Na uvedené činnosti mestská organizácia vynaložila finančné prostriedky vo výške bezmála 12.500 eur.

V aktuálnom období pokračujú na obnove bazénovej časti pracovníci externej firmy, ktorí postupne vykonávajú betonáž, poter v bazéne, zváranie bazénovej fólie, zrealizujú tiež novú technológiu odvodňovacích žľabov aj technológiu napúšťania a vypúšťania bazénovej vane, takisto lepenie izolačného materiálu a  vykonajú ďalšie povrchové úpravy. Tieto práce ukroja z rozpočtu Technických služieb mesta sumu vo výške 61 234 eur.

V týchto dňoch sú realizované aj ďalšie prípravné práce pred spustením prevádzky letného kúpaliska, akými sú kosba trávy, strihanie živého oplotenia, orezy stromov, úprava ihrísk vyčistenie a maľovanie bazénov, obnovené je aj oplotenie areálu. Mesto má v pláne inštalovať nové prvky pre deti a umiestniť aj zaujímavú atrakciu.

Brány trebišovského kúpaliska sa pre návštevníkov otvoria sobotu 22. 6. 2019 o 10. hod.

 

Autor: (ts-Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2017
Mesto zrekonštruuje novobanské kúpalisko
Dlhé roky zatvorené a chátrajúce kúpalisko v Novej Bani sa konečne dočká svojej obnovy. Poslanci mesta totiž ešte koncom minulého roka vypočuli dlhoročné volanie obyvateľov po rekonštrukcii kedysi populárneho miesta na letný oddych a podporili zámer jeho obnovy a zmodernizovania.
viac
08.06.2019
Príprava kúpaliska je v plnom prúde, otvoria ho koncom mesiaca
Areál letného kúpaliska v obci Kaluža (okres Michalovce) je v týchto dňoch v procese príprav na blížiacu sa sezónu. Svoje brány otvorí v posledný júnový víkend, TASR o tom informovala starostka obce Jana Macejková.
viac
29.09.2020
Na kúpalisku vybudujú tobogan, mesto na to vyčlenilo 160 000 eur
Novou atrakciou na mestskom kúpalisku v Trebišove by sa mal stať na budúci rok tobogan. Mestskí poslanci na tento účel aktuálne schválili 160 000 eur z rezervného fondu.
viac
18.06.2022
Letné kúpalisko otvorilo tohtoročnú letnú sezónu
Letné kúpalisko vo Veľkom Krtíši v sobotu otvorilo tohtoročnú letnú sezónu. Pre TASR to potvrdil riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Veľký Krtíš Marian Vrško. Poznamenal, že kúpalisko má za sebou kompletnú rekonštrukciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %