Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.01.2018 12:44

Mestské kúpalisko na Rumanovej bude mať nový nerezový bazén


Mestské kúpalisko na Rumanovej ulici v Košiciach.


Mestské kúpalisko na Rumanovej bude pre návštevníkov komfortnejšie. V novej letnej sezóne budú využívať moderný, nerezový plavecký bazén. Pred dvomi rokmi mestský podnik vynovil v areáli kúpaliska aj detský bazén.


Plavecký bazén bol vybudovaný v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, pričom čiastočnou rekonštrukciou prešiel v deväťdesiatych rokoch. V poslednom období sa však v telese bazéna aj v okolitých častiach začalo objavovať viacero porúch. „Rekonštrukcia bola naozaj nevyhnutná. Teleso bazéna je na východnej polovici o viac ako dva centimetre sadnuté v porovnaní so západnou stranou. Prejavovalo sa to prelievaním vody cez prielivy pri plnej prevádzke čerpadiel pre cirkuláciu vody pri čistení. Tým pádom čerpadlá nemohli fungovať na plný výkon a efektívne tak zabezpečovať čistenie,” uviedol prevádzkový námestník Tepelné hospodárstvo a. s., Štefan Ferencz.

V blízkosti bazéna boli poškodené potrubné rozvody a na viacerých miestach v telese bazéna sa objavili praskliny. Tie sa podpísali pod únik vody, v rozsahu až 40 m³ denne.

„Tento bazén už bol nefunkčný, dochádzalo k úniku vody, takže sme sa rozhodli ho zrekonštruovať. Finančne prispelo mesto aj samotný mestský podnik, cena sa pohybuje vo výške viac ako 660 tisíc eur. Košičania aj návštevníci mesta tak budú mať v budúcoročnej letnej sezóne ďalšie moderné a kvalitné kúpalisko, keďže už dve sezóny si môžu vychutnávať aj oddych na legendárnej Červenej hviezde,” povedal primátor mesta Richard Raši.

Rekonštrukciu realizuje spoločnosť Berndorf Bazény s. r. o. Zhotoviteľ prebral stavenisko v októbri. Okrem samotného telesa je predmetom zmluvy aj rekonštrukcia spevnených plôch, modernizácia bazénových rozvodov, rekonštrukcia brodítok či zriadenie nových oplachovacích prípojok k prevádzkovému čisteniu okolia bazéna.

Predpokladaný termín ukončenia modernizácie bazéna je máj 2018.

Autor: (Monika POČÁTKOVÁ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2017
Mesto plánuje v budúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom
Mesto Košice plánuje v roku 2018 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom s celkovými príjmami a výdavkami na úrovni vyše 224 miliónov eur. Bežné príjmy majú dosiahnuť 163 miliónov eur a bežné výdavky takmer 151 miliónov eur, s prebytkom vyše 12 miliónov eur.
viac
18.06.2022
Letné kúpalisko otvorilo tohtoročnú letnú sezónu
Letné kúpalisko vo Veľkom Krtíši v sobotu otvorilo tohtoročnú letnú sezónu. Pre TASR to potvrdil riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Veľký Krtíš Marian Vrško. Poznamenal, že kúpalisko má za sebou kompletnú rekonštrukciu.
viac
20.07.2022
Cez prázdniny opravujú a vynovujú školy zhruba za dva milióny eur
Opravy a rekonštrukčné práce približne za dva milióny eur realizujú počas letných prázdniny vo viacerých školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
19.05.2023
Detva tento rok svoje letné kúpalisko neotvorí, areál je zničený
Mesto Detva tento rok svoje letné kúpalisko neotvorí. Dôvodom je jeho súčasný stav, ktorý nie je spôsobilý na prevádzku. Potvrdil to hovorca samosprávy Milan Suja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %