Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.10.2021 07:20

Mesto plánuje zmodernizovať Hontianske múzeum


Snímka zdroj: KamNaVylet.sk


Mesto Šahy pripravuje modernizáciu Hontianskeho múzea. Radnica plánuje projekt financovať z fondov Európskej únie.


Ako uviedol magistrát, celkové náklady sú vyše 210.000 eur. V prípade, že mesto bude úspešné a dotáciu získa, bude sa na modernizácii Hontianskeho múzea podieľať spolufinancovaním vo výške 10.526,32 eur.       

Vďaka projektu získa múzeum novú elektroinštaláciu, klimatizáciu, systém odčerpávania vlhkosti vzduchu i modernejšie kúrenie. Zároveň sa vybuduje bezbariérový vchod a zrekonštruujú sa podlahy, steny i toalety. „Naplánované je aj vybudovanie moderného výstavníckeho osvetlenia a tiež modernizácia zariadenia výtvarného depozitu a archívu. V múzeu zároveň pribudnú aj nové interaktívne prvky,“ informovala radnica.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.10.2017
Výstava Saag 780 má priblížiť prvú písomnú zmienku o meste
Výstava Saag 780, ktorá je v týchto dňoch otvorená v Hontianskom múzeu a galérii Ľudovíta Simonyiho v Šahách, má návštevníkom priblížiť z historického hľadiska prvú písomnú zmienku o meste.
viac
19.10.2019
Vďaka cezhraničnému projektu vznikne v meste múzeum
V stredu 16. októbra bol verejnosti prezentovaný cezhraničný projekt Česká cesta a jeho aktuálny stav. Projekt realizuje mesto Senica v rámci programu Interreg s českým partnerským mestom Klobouky u Brna. Snímka zdroj: zahorak.sk
viac
12.11.2020
Gotický palác na hrade Ľubovňa by chceli sprístupniť už budúci rok
Ľubovnianske múzeum chce gotický palác na hrade Ľubovňa sprístupniť verejnosti už budúci rok. V súčasnosti tam realizujú konzervačné práce, odborné reštaurovanie kamenných ostení a portálov.
viac
06.02.2023
Obnova severného krídla barokového kaštieľa na hrade pokračuje
Obnova severného krídla hradu Modrý Kameň vo Veľkokrtíšskom okrese pokračuje, v súčasnosti sa robia stavebné práce v interiéri. Potvrdila to Dáša Ďuríková z hradu Modrý Kameň, ktorý je sídlom Múzea bábkarských kultúr a hračiek Slovenského národného múzea (SNM).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %