Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.04.2020 10:40

Mesto Levice začalo s budovaním cyklocesty na Pereckej ulici


Ilustračná snímka: (tasr).


Na Pereckej ulici v Leviciach sa už začala výstavba cyklistickej trasy, ktorá po dokončení spojí priemyselný park s nákupnými centrami na druhom konci mesta. Ako informoval magistrát, prvý úsek cyklotrasy je vedený po pozemkoch vo vlastníctve mesta.


Radnica plánuje cyklotrasu budovať na etapy podľa možností svojho rozpočtu, uchádzať sa chce aj o peniaze z fondov Európskej únie. „Cyklistická cesta sa začína na križovatke ulíc Mochovská a Perecká a koniec úseku je na križovatke ulíc Perecká a Ku Bratke. V niektorých miestach je vedená po existujúcich chodníkoch, v ďalších úsekoch sa vybuduje nová cesta,” konštatoval mestský úrad.

Celková dĺžka cyklocesty je v prvom úseku takmer 700 metrov. „Pri jej výstavbe dôjde k výrubu štyroch stromov, v rámci ich náhrady sa však deväť drevín vysadí. Celkové finančné náklady sú 82 033 eur,“ informovala radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2018
Mesto Michalovce získalo viac ako pol milióna eur na cyklotrasu
V meste pribudne viac ako dva kilometre novej cyklotrasy vďaka schváleným externým finančným prostriedkom z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 562 tisíc eur. Mesto bude projekt spolufinancovať sumou 29, 6 tisíc eur.
viac
02.04.2020
Zapotôčky a mestský park prepojí cyklotrasa
Sídlisko Zapôtočky a mestský park v Prievidzi prepojí cyklotrasa. S jej výstavbou začali stavbári v týchto dňoch. Na prvú etapu cyklochodníka za viac ako 1,5 milióna eur, ktorý povedie do susedných Bojníc, získala prievidzská samospráva financie z fondov Európskej únie.
viac
05.05.2020
Žilina začína budovať cyklotrasu zo sídliska Solinky do centra
Mesto Žilina začína budovať prvý úsek cyklotrasy H2, ktorá spojí sídlisko Solinky s centrom mesta. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka povedie prvý úsek celým sídliskom Solinky a bude sa končiť na Bulvári.
viac
04.11.2020
Lesníci sprístupnia Veľkú Javorinu výstavbou novej cyklotrasy
Najvyšší vrch Bielych Karpát – Veľkú Javorinu sprístupnia zo slovenskej i českej strany milovníkom cykloturistiky. Slovenskí a českí lesníci stavajú z eurofondov z oboch strán hranice na vrchol Veľkej Javoriny cyklotrasu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %