Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
22.02.2022 12:40

Malacky sa pomaly, ale isto stávajú cyklistickým mestom


Snímka zdroj: (Michal FEIK, BSK).


Je to aj vďaka novej cyklotrase, ktorá vedie od železničnej stanice po Pezinskej ulici až po priemyselný park. Meria 2,66 kilometra.


„Cyklotrasa z Pezinskej ulice do priemyselného parku bezpečne odčlení cyklistov od peších a áut. Súčasťou stavby boli aj nové parkoviská a verejné osvetlenie v celej dĺžke ulice,” vysvetlil Juraj Říha, primátor Malaciek.

Pôvodne predpokladané výdavky na projekt boli odhadované vo výške viac ako 1,13 milióna eur. „Verejným obstarávaním sme ušetrili Európskej únii, štátu a mestu na kofinancovaní viac ako 300-tisíc eur, ktoré môžu byť použité na iné projekty v najbližšej výzve. V nej sa budeme uchádzať o finančnú podporu aj na dva projekty k výstavbe cyklotrasy Pezinská – Padzelek a Duklianskych hrdinov – nemocnica,“ doplnil primátor Říha.

„Primátor Malaciek je jeden z najakčnejších ľudí, akých poznám. Mestský úrad pod jeho vedením doslova chŕli projekt za projektom. Opravujú školy a škôlky, revitalizujú športoviská, v centre mesta budujú parkovací dom či revitalizujú námestie. Cyklotrasa na Pezinskej ulici je jedným z mnohých úspešných projektov,” vyhlásil Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja. Dodal, že úrad BSK pomáha takýmto projektom získať financie z prostriedkov EÚ.

Cieľom projektu je zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity cyklistickej dopravy v meste Malacky. Realizácia predkladaného projektu prispeje k zvýšeniu atraktivity a prepravnej kapacity cyklistickej dopravy v meste Malacky vybudovaním cyklotrasy, čím sa výrazne zvýši kvalita poskytovanej verejnej služby. V projekte navrhnuté cyklotrasy sa napoja na súčasné cyklokomunikácie, resp. úseky označené pomocou cyklopiktogramov a cyklokoridorov. Projekt je financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Autor: (BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2018
Mesto Michalovce získalo viac ako pol milióna eur na cyklotrasu
V meste pribudne viac ako dva kilometre novej cyklotrasy vďaka schváleným externým finančným prostriedkom z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 562 tisíc eur. Mesto bude projekt spolufinancovať sumou 29, 6 tisíc eur.
viac
09.03.2020
BBSK pripravuje projekt novej cyklotrasy na trase Štiavnickej Anče
Už o niekoľko rokov by mohla Hronskú Breznicu s Banskou Štiavnicou prepojiť nová cyklotrasa, vedúca po bývalom pôvodnom telese niekdajšej úzkorozchodnej železničnej trate Štiavnická Anča. Projekt pripravuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK).
viac
29.03.2020
Na Saleziánskej ulici v Trnave pribudne nová cyklotrasa
Koncom marca sa v Trnave rozbehnú práce na novej cyklotrase na Saleziánskej ulici. 380 metrov dlhý úsek od križovatky so Špačinskou cestou po kruhovú križovatku na Veternej umožní cyklistom bezpečnú jazdu po tejto frekventovanej komunikácii.
viac
16.04.2020
Mesto Levice začalo s budovaním cyklocesty na Pereckej ulici
Na Pereckej ulici v Leviciach sa už začala výstavba cyklistickej trasy, ktorá po dokončení spojí priemyselný park s nákupnými centrami na druhom konci mesta. Ako informoval magistrát, prvý úsek cyklotrasy je vedený po pozemkoch vo vlastníctve mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %