Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.03.2021 03:10

Náklady na novú cyklotrasu v Malackách výrazne znížila súťaž


Ilustračná snímka.


Najneskôr v polovici leta by sa mala stať realitou nová cyklotrasa v Malackách, spájajúca železničnú stanicu, centrum mesta, plánovanú bytovú výstavbu na Pezinskej ulici a priľahlú priemyselnú zónu na juhozápade mesta.


Vyplýva to z podpísanej zmluvy o dielo, týkajúcej sa takmer trojkilometrového cyklochodníka Pezinská - Priemyselný park.

Zhotoviteľ stavby, spoločnosť MBM-Group ponúkla v súťaži najlepšiu cenu. Oproti predpokladanej hodnote zákazky vo výške 908 725 eur bez DPH dokázala súťaž vygenerovať o takmer tretinu nižšiu cenu - 628 200 eur bez DPH. Hlavným zdrojom financovania budú eurofondy.

„Peniaze, ktoré sme ušetrili Európskej únii, štátu a mestu na kofinancovaní, môžu byť použité na iné projekty v najbližšej výzve. V nej sa budeme uchádzať o finančnú podporu aj na dva projekty k výstavbe cyklotrasy Pezinská - Padzelek a Duklianskych hrdinov – nemocnica,” prisľúbil primátor Malaciek Juraj Říha.

Zároveň žiada verejnosť o pochopenie počas dočasných obmedzení, v úseku sa budú stavať aj nové parkoviská a verejné osvetlenie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2018
Mesto Michalovce získalo viac ako pol milióna eur na cyklotrasu
V meste pribudne viac ako dva kilometre novej cyklotrasy vďaka schváleným externým finančným prostriedkom z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 562 tisíc eur. Mesto bude projekt spolufinancovať sumou 29, 6 tisíc eur.
viac
02.04.2020
Zapotôčky a mestský park prepojí cyklotrasa
Sídlisko Zapôtočky a mestský park v Prievidzi prepojí cyklotrasa. S jej výstavbou začali stavbári v týchto dňoch. Na prvú etapu cyklochodníka za viac ako 1,5 milióna eur, ktorý povedie do susedných Bojníc, získala prievidzská samospráva financie z fondov Európskej únie.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
04.11.2020
Lesníci sprístupnia Veľkú Javorinu výstavbou novej cyklotrasy
Najvyšší vrch Bielych Karpát – Veľkú Javorinu sprístupnia zo slovenskej i českej strany milovníkom cykloturistiky. Slovenskí a českí lesníci stavajú z eurofondov z oboch strán hranice na vrchol Veľkej Javoriny cyklotrasu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %