Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.07.2021 09:25

Magistrát mesta Košice zaviedol elektronický vyvolávací systém


Magistrát mesta Košice. Snímka zdroj: (mapio.net).


Obyvatelia mesta Košice môžu od utorka pri vybavovaní agendy na pracoviskách prvého kontaktu na magistráte využívať elektronický vyvolávací systém.


Elektronický poradovník umiestnený pri hlavnom vchode do budovy, ktorý má slúžiť na urýchlenie a zjednodušenie vybavovania administratívy, zaviedlo mesto vďaka cezhraničnému projektu. Jeho súčasťou má byť aj zriadenie piatich nových kancelárií prvého kontaktu v jednotlivých mestských častiach. Informovala o tom samospráva na svojej internetovej stránke.

„Každý, kto si potrebuje niečo vybaviť, si v samoobslužnom kiosku vyťuká službu, o ktorú má záujem a následne mu bude vytlačený lístok s číslom. Môže si vybrať miestne dane, komunálny odpad, parking alebo všeobecné informácie,” priblížilo mesto s tým, že počas prvého dňa prevádzky využilo elektronický poradovník viac ako 100 klientov.

Aj keď je podľa slov primátora Jaroslava Polačeka prioritou magistrátu vybavovať čo najviac komunikácie s obyvateľmi elektronicky, nový systém by mal pomôcť občanom, ktorí sú zvyknutí a naďalej chcú riešiť svoje úradné záležitosti priamo so zamestnancami. „Verím, že títo občania si rýchlo zvyknú na pozitíva nového systému, ktorý zároveň pomôže zefektívniť aj prácu zamestnancom magistrátu,” skonštatoval.

Zavedenie elektronického vyvolávacieho systému na košickom magistráte sa uskutočnilo v rámci aktivít cezhraničného projektu Mestá v rozšírenom európskom priestore: Spoločný rozvoj kapacít verejných inštitúcií prostredníctvom slovenskoukrajinskej cezhraničnej spolupráce a zvyšovanie integrity verejných záležitostí s celkovými rozpočtovými nákladmi vo výške takmer 460 000 eur. Financie pochádzajú z grantov z Islandu, Lichtenštajnska a Nórska a v rámci spolufinancovania i z prostriedkov štátneho rozpočtu SR. Hlavným projektovým partnerom je mesto Košice, ďalšími partnermi sú Centrum spoločenských a psychologických vied Slovenskej akadémie vied, ukrajinské mestá Užhorod a Charkov a nórske výskumné centrum NORCE.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2021
Stále pracoviská ÚVO v regiónoch naplnili očakávania
Stále pracoviská Úradu pre verejné obstarávanie v regiónoch vzhľadom na aktuálne obmedzenia proti pandémii koronavírusu poskytujú odborné poradenstvo a komunikujú so záujemcami cez elektronické prostriedky.
viac
08.04.2021
V Handlovej budú vážiť odpad, umiestňujú na nádoby čipy
Handlovská mestská spoločnosť Hater Handlová pripravuje nový systém váženia odpadu. Na nádoby začali jej pracovníci umiestňovať čipy. Tie by mali neskôr dopomôcť k spravodlivejšiemu systému platieb za odvoz a spracovanie odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
17.05.2021
Petržalka už zbiera podnety od obyvateľov aj cez WhatsApp
Obľúbená mobilná aplikácia doplnila širokú paletu možností, ktoré 120-tisícová samospráva používa pri komunikácii s verejnosťou.
viac
31.08.2021
Stále pracoviská v regiónoch organizujú online školenia na jeseň 2021
Stále pracoviská Úradu pre verejné obstarávanie v regiónoch v rámci svojej vzdelávacej činnosti pripravujú bezplatné on-line kurzy na témy "Zákazka s nízkou hodnotou", "Základy verejného obstarávania v kontexte kontroly" a "Súhrnné správy".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %