Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
25.07.2024 09:05

Komárňanská nemocnica má novú kaplnku


Nemocničná kaplnka. Snímka zdroj: AGEL SK


V komárňanskej nemocnici je od júla zriadená duchovná správa s kánonickým názvom „Rímskokatolícka cirkev, duchovná správa v Nemocnici AGEL Komárno s.r.o“.


V máji 2024 bola v Nemocnici AGEL Komárno odovzdaná do užívania nová nemocničná Kaplnka Panny Márie Fatimskej. Kaplnka sa nachádza pri hlavnom vchode do zdravotníckeho zariadenia. Budova, ktorá predtým slúžila ako archív, bola zrekonštruovaná vďaka spolupráci obetavých ľudí.

Trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch slávil 13. mája 2024 svätú omšu, pri ktorej bola kaplnka požehnaná. Duchovnej službe v nemocnici sa venuje pozornosť podľa potrieb zdravotníckeho zariadenia a je snaha, aby sa duchovná služba stala súčasťou celostnej starostlivosti nielen o pacienta, ale aj o jeho rodinu a personál nemocnice. Duchovným správcom nemocnice je nemocničný kaplán Vdp. ThLic. Maciej K. Wojtal (páter Atanáz). Priestor nemocničnej kaplnky bude dostupný denne od 6:00 hod. 18:00 hod. Bohoslužby sú verejné: v sobotu od 15:00 hod. v maďarskom jazyku a v nedeľu od 15:00 hod. v slovenskom jazyku.

Na prosbu chorých alebo príbuzných možno zavolať katolíckeho kňaza, aby chorého navštívil a posilnil sviatosťami. Nemocničný kaplán bude navštevovať pacientov (duchovný rozhovor, sviatosti- Eucharistie, zmierenia a pomazania chorých) podľa harmonogramu, ktorý sa vytvorí v spolupráci s oddeleniami a nemocničným kaplánom.

„Sme veľmi radi, že aj v Nemocnici AGEL Komárno bola vybudovaná nemocničná kaplnka, ktorá bude zázemím duchovnej starostlivosti o pacientov, ich príbuzných, ale aj lekárov a zdravotnícky personál,“ povedal Mgr. Miroslav Jaška.

Autor: (ts-AGEL SK, Eva Peterová, hovorkyňa )


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2021
Nemocnica AGEL Komárno vyzýva darcov krvi na pomoc
Nemocnica AGEL Komárno avizuje nedostatok zásob krvi všetkých krvných skupín. Vyzýva preto všetkých darcov, ktorí môžu, aby prišli darovať najvzácnejšiu tekutinu. Chýbajú hlavne krvné skupiny 0 a A.
viac
15.05.2021
Komárňanská nemocnica cez víkend zaočkuje 2000 ľudí
Od pondelka bude možné navštíviť v nemocnici príbuzného za dodržania stanovených podmienok.
viac
15.09.2021
Nemocnica AGEL Komárno dostala srdce vďačnosti
Nemocnica Komárno AGEL má vo svojom areáli nové srdce. Ide o srdce vďačnosti, ktoré nemocnici podarovalo mesto Komárno.
viac
02.03.2024
Komárňanská nemocnica privítala žiakov strednej zdravotníckej školy
Nemocnica AGEL Komárno opätovne privítala žiakov 3. a 4. ročníka Strednej zdravotníckej školy z Dunajskej Stredy s vyučovacím jazykom maďarským a slovenským s cieľom motivovať ich k práci v zdravotníctve a priblížiť im ju v praxi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %