Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
23.11.2023 01:05

Jozef Božik rokoval s predsedom Konferencie biskupov Slovenska Bernardom Boberom


Snímka zdroj: ZMOS


S predsedom Konferencie biskupov Slovenska Bernardom Boberom, s rektorom Katolíckej univerzity v Ružomberku Jaroslavom Demkom a s kvestorom Katolíckej univerzity Jánom Kamoďom rokoval predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik.


Stretnutie sa v stredu 22. novembra 2023 uskutočnilo v priestoroch Košickej arcidiecézy, keďže Bernard Bober je košický arcibiskup-metropolita a aj veľký kancelár Katolíckej univerzity v Ružomberku a Teologickej fakulty Katolíckej univerzity.

„Predmetom rokovania bola príprava medzinárodnej konferencie,  ktorá sa v marci budúceho roka uskutoční na pôde Katolíckej univerzity v Ružomberku v spolupráci so Slovenskou technickou univerzitou. Zúčastnia sa jej predstavitelia samosprávy z Nemeckej spolkovej republiky a zástupcova ZMOS. Partnerom konferencie bude aj ZMOS,“ informoval predseda ZMOS Jozef Božik.

„Témou medzinárodnej konferencie bude význam a potreba rozvoja miestnej demokracie v podmienkach Európskej únie v čase, kedy sme si pred pár dňami pripomenuli 34. výročie Nežnej revolúcie. Tá pre Slovákov priniesla slobodu a demokraciu, pričom jedna z kľúčových slobôd práve pre územie Slovenska bola sloboda vierovyznania,“ doplnil Jozef Božik.

Toto stretnutie sa uskutočnilo symbolicky v Deň slobody vierovyznania, ktorý získal v tomto roku aj prívlastok Červená streda. Jej cieľom je poukázať na závažné porušovanie náboženskej slobody vo svete. Viaceré budovy na Slovensku sa dnes večer rozsvietia načerveno. „V Partizánskom to bude Kostol Božského Srdca Ježišovho,“ dodal predseda ZMOS a primátor Partizánskeho Jozef Božik.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2021
ZMOS na rokovaní k Plánu obnovy v oblasti vzdelávania
Tento týždeň sa uskutočnilo rokovanie k plánu obnovy v oblasti vzdelávania zástupcov samospráv s ministrom školstva a predsedom vlády SR na pôde Úradu vlády SR.
viac
06.05.2023
Predseda ZMOS Branislav Tréger hosťom konferencie Fórum pre Slovensko
Problematike efektívnej verejnej správy v Slovenskej republike bola venovaná konferencia Fórum pre Slovensko, na ktorú prijal pozvanie aj predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.
viac
21.11.2023
Predseda ZMOS Jozef Božik sa zúčastnil na konferencii Jesenná ITAPA 2023
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik bol hosťom najväčšej konferencie o digitalizácii a moderných technológiách na Slovensku Jesenná ITAPA 2023, ktorá sa 20. – 23. novembra 2023 koná v Bratislave.
viac
14.02.2024
Predseda ZMOS Jozef Božik hosťom EPI konferencie Verejné obstarávanie
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik prijal pozvanie na piaty ročník EPI konferencie Verejné obstarávanie, ktorá sa koná v utorok a stredu (13. – 14. februára 2024) v priestoroch Hotela Patria na Štrbskom Plese.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %