Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.06.2020 09:40

Dvojica občianskych združení chce zriadiť Baťapoint


Kvetinová topánka v Partizánskom.


Dvojica občianskych združení chce v priestoroch domu na Červenej ulici v Partizánskom zriadiť takzvaný Baťapoint.


Priestor má podľa zámeru Fabriky umenia a Skrášľovacieho spolku slúžiť na zviditeľňovanie historického odkazu mesta a zároveň plniť funkciu turisticko-informačnej kancelárie. Zámer odobrili mestskí poslanci na svojom májovom rokovaní.

Baťapoint plánujú občianske združenia zriadiť v priestoroch domu vo vlastníctve mesta. To ešte v januári podalo na Úrad vlády SR žiadosť o dotáciu na projekt pod názvom Baťapoint ako inovatívny prvok pri zachovaní a šírení kultúrno-historického dedičstva Baťovian. „Hlavným cieľom zámeru je zachovanie architektúry stavby baťovského domčeka a jeho obnova do pôvodného stavu. Rekonštrukciou domu by sa vytvorili ideálne podmienky na fungovanie projektu a jeho myšlienok,” uviedla partizánska radnica.

Občianske združenia sú partnermi projektu, samospráva s nimi v tejto súvislosti podpísala i memorandum o vzájomnej spolupráci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2021
BBSK zrekonštruuje Dom osvety v Rimavskej Sobote
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zrekonštruuje Dom osvety na Jesenského ulici v Rimavskej Sobote. Informovala o tom hovorkyňa kraja Lenka Štepáneková, podľa ktorej kompletnou rekonštrukciou prejde celý objekt od divadelnej sály, cez šatne, toalety, kancelárske aj vstupné priestory.
viac
19.02.2021
Tornaľa plánuje zrekonštruovať Hlavné námestie
Rekonštrukcia Hlavného námestia je jeden z hlavných investičných zámerov, ktoré počas nasledujúcich rokov plánuje samospráva Tornale v Revúckom okrese.
viac
10.03.2021
Dom umenia Fatra obnovia za takmer jeden milión eur
Dom umenia Fatra, ktorý je sídlom Štátneho komorného orchestra (ŠKO) Žilina, obnovia počas najbližších štyroch rokov.
viac
23.03.2022
V Zechenterovom dome v Kremnici by mal vzniknúť Európsky literárny dom
Myšlienku občianskeho združenia (OZ) Mona Sentimental na budúce využitie tejto národnej kultúrnej pamiatky (NKP) na minulotýždňovom zasadnutí mestského zastupiteľstva prijatím deklaratívneho súhlasného stanoviska odobrili i poslanci mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %