Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
26.10.2021 12:55

Cyklisti v Nitre môžu využívať nové cyklogaráže, odomknú ich pomocou aplikácie


Ilustračná snímka, zdroj: Nitra - Zoznam


Cyklisti v Nitre už môžu na bezpečné odloženie svojich bicyklov využívať nové prístrešky. Radnica ich nechala postaviť v piatich frekventovaných lokalitách v meste. Všetky sú chránené kamerovým systémom.


Dve cyklogaráže sú na záchytných parkoviskách v parku pri zimnom štadióne a na sídlisku Chrenová pri atletickom štadióne. „Garáž na autobusovej stanici bude slúžiť najmä obyvateľom, ktorí cestujú do okolitých miest autobusom alebo vlakom a chcú si bezpečne odložiť svoj bicykel, kým sa vrátia. Prístrešky na Dražovskej ulici a pri Chrenovskom moste zasa poslúžia najmä študentom okolitých internátov,“ informoval magistrát.       

Cyklisti si garáž odomknú cez webovú aplikáciu Cyklosafe, kde si po uhradení platby vyberú prístrešok, ktorý chcú využiť. „Aplikácia užívateľovi vygeneruje unikátny kód, ktorý je aktívny vždy 40 sekúnd. Po zadaní kódu sa cyklogaráž odomkne,“ uviedol mestský úrad.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.07.2017
Projekt zdieľaných bicyklov v Nitre už odštartoval
Mesto Nitra spolu s dopravnou spoločnosťou Arriva odštartovali v piatok 28. júla spoločný projekt zdieľaných bicyklov. Mesto si od projektu sľubuje zlepšenie dopravnej situácie.
viac
09.01.2021
Pri testovaní v Nitre skúšajú novú aplikáciu, mohla by nahradiť modrý certifikát
Nitrianska radnica skúša pri testovaní na odbernom mieste na mestskom úrade novú aplikáciu na zber dát. Podľa primátora Mareka Hattasa dokáže zjednodušiť administratívu spojenú s testovaním a zrýchliť celý proces. Uľahčí tiež zber dát a ich posielanie do centrálnych registrov.
viac
11.03.2021
Arriva spúšťa od začiatku apríla systém zdieľaných bicyklov v Nitre
Spoločnosť Arriva spúšťa od 1. apríla plne funkčný systém zdieľaných bicyklov v meste Nitra. K doterajším siedmim pevným stanovištiam pribudne ďalších päť virtuálnych stanovíšť, pre užívateľov bude k dispozícii nová modernejšia aplikácia s názvom nextbike.
viac
13.05.2021
Nový cintorín na Chrenovej chce mesto spustiť do prevádzky v júni
Nový cintorín v nitrianskej mestskej časti Chrenová by mal byť spustený do prevádzky už o niekoľko týždňov. Podľa informácií z radnice je jeho otvorenie naplánované na mesiac jún.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %