Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.05.2021 08:20

Charitatívny Turčiansky beh pomôže ľuďom s hendikepom


Ilustračná snímka: (tasr).


Charitatívne podujatie Turčiansky beh usporiada 22. mája v Žabokrekoch pri Martine občianske združenie (OZ) Parasport24, ktoré už 15 rokov pomáha hendikepovaným a sociálne slabým ľuďom.


„Pre pandemické opatrenia nechcú mnohí organizátori robiť akcie, pretože testovanie účastníkov je dosť nákladné a logistika si vyžaduje navyše ďalších ľudí. My sme sa rozhodli vymeniť tričká pre účastníkov zo štartovacieho balíka za antigénový test, ktorý budeme robiť pre každého bežca pred štartom. Držíme sa tak nariadených opatrení a splníme všetko, čo treba. Spolu so starostkou Žabokrekov sa tešíme na všetkých, ktorí chcú športovať a podporiť našu myšlienku,” vysvetlil organizátor podujatia Miroslav Buľovský z OZ Parasport24.

Doplnil, že beh má dva okruhy - päť a desať kilometrov. „Každý si vyberie taký okruh, na aký sa práve cíti. Mierne členitú trasu na celom okruhu tvorí z desiatich percent asfalt a ďalej poľná cesta. Prevýšenie dosahuje 140 metrov. Trasu som si prešiel a ešte aj niekoľkokrát prejdem. Je to akcia v mojom rodisku, máme tu krásne výhľady na Turiec, Malú a Veľkú Fatru,” podotkol organizátor podujatia.

„Víťazom behu sú všetci - každý účastník dostane medailu z rúk vozičkárov a výťažok charitatívneho behu pôjde pre ľudí s hendikepom. Rovnako aj na pomoc v aktuálnej situácii, podľa potreby a podľa žiadostí, ktoré OZ pravidelne dostáva,” dodal Buľovský.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2021
Stredoškoláci môžu na vlastnej koži zažiť deň vysokoškoláka na UK
Stredoškolákom, ktorých prijali na viacero vysokých škôl a rozmýšľajú, kam nastúpiť, môže pri rozhodovaní pomôcť podujatie Univerzity Komenského (UK) v Bratislave.
viac
09.06.2021
Obľúbený bratislavský mestský bazár pokračuje druhým kolom
Po úspechu Mestského bazára z októbra minulého roka sa hlavné mesto v spolupráci s mestskou organizáciou OLO rozhodlo pokračovať v sérii podujatí Mestský bazár aj v tomto roku.
viac
28.06.2021
Do pretekov Behaj Lesmi sa zapojilo sedem stoviek účastníkov
Bez mrakov a v tropickom teple prebehli historicky prvé preteky série Behaj lesmi na Slovensku. Účastníci prebehli bratislavským hradom Devín až do hlbokých lesov Devínskej Kobyly.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %