Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.06.2021 11:40

Detská železnica vypraví vlak za medzevským drakom


Pozvánka.


Nadšenci železničnej nostalgie z občianskeho združenia Detská železnica Košice vďaka dlhoročnej spolupráci s dobrovoľným hasičským zborom v Medzeve sa v sobotu 26. júna vydajú na ďalší poznávací výlet z Košíc.


Namierené majú do Medzeva, kde odhalia tajomstvo krvilačného draka, navštívia kinematografické múzeum, hámor, hvezdáreň, kostol a ochutnajú tunajšiu špecialitu. Na záver dňa je pripravené zábavné popoludnie s hasičmi. Novinkou v netradičnej nostalgickej súprave bude retro reštauračný vozeň. Výlet je potrebné zakúpiť vopred.

Odchod výletného vlaku z hlavnej železničnej stanice v Košiciach je naplánovaný na sobotu 26. júna o 8:20. Návštevníkov čaká bohatý program, ktorý začína už počas jazdy. „Mimoriadne sme do tejto súpravy zaradili retro reštauračný vozeň, v ktorom si cestujúci budú môcť zaspomínať na časy nedávno minulé, ale žiaľ tentoraz ešte bez typického vyprážaného syra či rezňa. V Medzeve bude cestujúcich čakať tamojší drak aj s legendou v pôvodnom nárečí mantáčtine. Prítomný bude aj tlmočník, takže porozumieť by mali všetci,“ pozýva Ľubomír Lehotský, predseda občianskeho združenia Detská železnica Košice.

Vďaka podpore Slovenského technického múzea sú v cene výletu zahrnuté všetky vstupy do expozícií a múzeí: Múzeum kinematografie, hvezdáreň, hámor. Popoludní pokračuje program na futbalovom ihrisku, kde sa o zábavu a osvieženie vodou v sparnom lete postarajú medzevskí dobrovoľní hasiči. Kúpalisko bude zatvorené, ale vodychtivím návštevníkom sa zaiste zídu v tento deň aj plavky. Domáci nás pohostia typickou špecialitou, z vajca, šunky, slaniny, upečenou v špeciálnych kliešťach. „Pre miestnych obyvateľov sme opäť pripravili možnosť povoziť sa na kyvadlových jazdách medzi Medzevom, Jasovom a Moldavou n. Bodvou,“ dopĺňa Ľ. Lehotský.

Podrobný program a cestovný poriadok vlaku aj kyvadlových jázd nájdete na www.detskazeleznica.sk. Výlet je potrebné zakúpiť vopred v pokladni detskej železnice v Čermeli, v Regionálnom informačnom bode alebo na www.listky.detskazeleznica.sk

Autor: (Zuzana LEHOTSKÁ, Detská železnica Košice, o. z.)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2016
Kam vyrazia nostalgické a historické vlaky na východe počas jesene?
Teplé slnečné lúče a krásy východného Slovenska si môžete na jeseň vychutnať aj vďaka mimoriadne bohatej ponuke pripravovaných nostalgických vlakov. Až do polovice októbra vyrazia na trať každý víkend.
viac
24.05.2017
Historickým vláčikom na Šarišský hrad
Klub historických koľajových vozidiel z Košíc pozýva na nenáročný poldenný výlet vhodný pre rodiny s deťmi na Šarišský hrad. Historická súprava červených motoráčikov typu M 131, tzv. Hurvínkov sa vydá na svoju ďalšiu púť už v sobotu 27. mája z Košíc do Veľkého Šariša.
viac
25.05.2021
Deti oslávia svoj deň vo vlaku a v kaštieli
O tom, či mali deti hračky aj v minulosti, čo robili, keď nebol televízor či počítač a ako sa im žilo kedysi v kaštieli sa môžete dozvedieť na prvom Veľkom vlakovom výlete z Košíc do Betliara a Dobšinej už túto sobotu 29. mája.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %