Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
21.09.2016 08:00

Kam vyrazia nostalgické a historické vlaky na východe počas jesene?


Snímka zdroj: (OZ Detská železnica Košice).


Teplé slnečné lúče a krásy východného Slovenska si môžete na jeseň vychutnať aj vďaka mimoriadne bohatej ponuke pripravovaných nostalgických vlakov. Až do polovice októbra vyrazia na trať každý víkend.


Najbližšie sa odveziete historickým motorákom z Košíc na tokajské vinobranie do Čerhova 24. septembra, o týždeň neskôr do Turne nad Bodvou či na Noc svetiel do Čermeľského údolia.

Historickým motorákom na Tokajské vinobranie

Ochutnávka tokajských vín v gazdovských pivniciach vo Veľkej a Malej Tŕni a bohatý sprievodný program v Čerhove je pripravený pre všetkých, ktorí sa v sobotu 24. septembra vyberú historickým motorákom z Košíc do Čerhova. Vlak odchádza o 9:55 z hlavnej železničnej stanice v Košiciach. Na cestujúcich čaká súbežná jazda historických Hurvíkov a v Čerhove okrem dobrého vínka a skvelej gastronómie aj koncerty Kristíny i Adama Ďuricu, vystúpenia folklórnych skupín Strapec, Parchovianka, Železiar, Trebišovská Orgoňina či dychovej hudby Michaľanka.

Viac o programe na www.cerhov.sk. Kapacita vlaku je obmedzená a miesto je potrebné rezervovať elektronicky na rezervaciekhkv@gmail.com najneskôr do 22. 9. 2016., ak už nebudú obsadené skôr.

 

 

Maratónsky vláčik do Turne nad Bodvou

Maratónsky klub a občianske združenie Detská železnica Košice pozývajú priaznivcov histórie a krás východného Slovenska na výlet vlakom z Košíc do Turne nad Bodvou. Maratónsky vláčik zostavený z motorových vozňov typu 810 odchádza v sobotu 1. októbra o 8:50 hod. z hlavnej železničnej stanice v Košiciach. Cieľom je miesto prvého štartu MMM.

Len málokto vie, že dejiny najstaršieho maratónu v Európe odštartovali práve v Turni nad Bodvou. Výlet je vhodný najmä pre rodiny s deťmi, ktoré sa môžu vybrať na nenáročný výstup na blízky Turniansky hrad, Zádielsku planinu či Hájske vodopády. Záujemcom odporúčame, aby si miesto vo vlaku rezervovali včas, najneskôr do 29. 9., na rezervaciekhkv@gmail.com

 

 

Noc svetiel na detskej železnici

Košičanov ešte v ten istý deň 1. októbra čaká aj rušná Biela noc, do ktorej sa železničiarskou Nocou svetiel zapojí aj Košická detská historická železnica. Program začne o 19. hodine a potrvá do polnoci. Pripravené sú svetelné prekvapenia po trati, hudba, DJ, vystúpenia umelcov a občerstvenie. Bezplatný návoz až do Čermeľa zabezpečuje spred budovy Košického samosprávneho kraja košický dopravný podnik (DPMK).

Vláčik bude premávať po stanicu Vpred každú celú hodinu a cestovné lístky budú dostupné v pokladni na stanici v Čermeli. Podrobnejší program nájdete na www.detskazeleznica.sk

V októbri sú pripravené ešte dve ďalšie jazdy. V sobotu 8. 10. je to vlak do Medzilaboriec s prechodom do Poľska cez Lupkowský tunel a o týždeň neskôr, tentoraz v nedeľu bude vláčik z Košíc vypravený na Margecanské fajnoty a výročie trate Margecany – Červená Skala. O programe sa už v najbližších dňoch dočítate na www.detskazeleznica.sk

 

Autor: (Zuzana LEHOTSKÁ, OZ Detská železnica Košice)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.03.2017
Za pamiatkami UNESCO na Spiši vás odvezie motoráčik
Organizácia Košice Región Turizmus pripravila pre všetkých turistických nadšencov jedinečné nostalgické jazdy VLAKOM ZA UNESCOM. Prvý vláčik vyráža z Košíc na gotický Spiš už 2. apríla.
viac
24.05.2017
Historickým vláčikom na Šarišský hrad
Klub historických koľajových vozidiel z Košíc pozýva na nenáročný poldenný výlet vhodný pre rodiny s deťmi na Šarišský hrad. Historická súprava červených motoráčikov typu M 131, tzv. Hurvínkov sa vydá na svoju ďalšiu púť už v sobotu 27. mája z Košíc do Veľkého Šariša.
viac
22.06.2021
Detská železnica vypraví vlak za medzevským drakom
Nadšenci železničnej nostalgie z občianskeho združenia Detská železnica Košice vďaka dlhoročnej spolupráci s dobrovoľným hasičským zborom v Medzeve sa v sobotu 26. júna vydajú na ďalší poznávací výlet z Košíc.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %