Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.05.2020 11:30

Cestovné v MHD platené cez SMS bude v Nitre lacnejšie


Ilustračná snímka: (tasr).


Cestovné lístky v nitrianskej mestskej hromadnej doprave (MHD) kúpené cez SMS budú lacnejšie. Takto zakúpený lístok bude mať navyše dlhšiu platnosť. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom májovom rokovaní.


Zastupiteľstvo odsúhlasilo zmenu taríf, takže lístok, ktorý stál pôvodne 90 centov a platil 60 minút, bude stáť 80 centov s platnosťou 70 minút. „To, čo sme sľubovali, že jednoducho SMS lístky nemajú byť drahšie ako klasické platby, sa nám podarilo dosiahnuť. Sľubujeme si od toho, okrem iného, aj to, že sa nám zrýchli hromadná doprava,“ uviedol primátor Marek Hattas.

Podľa jeho slov je obdobie pandémie ochorenia COVID-19 vhodnou dobou na zmenu taríf. „Táto bezkontaktná platba bude bezpečnejšia pre cestujúcich aj pre vodiča autobusu. Dá sa to teda brať aj ako ďalšie opatrenie proti koronavírusu,“ skonštatoval Hattas. Zároveň pripomenul, že nové tarify môžu vstúpiť do platnosti až potom, ako tieto zmeny zapracujú do svojich systémov mobilní operátori. „Nestane sa tak z jedného dňa na druhý. Hneď ako bude táto zmena v platnosti, budeme o tom informovať,“ dodal primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2017
Liptovskomikulášska radnica posilní viaceré linky MHD
Od 10. decembra budú V Liptovskom Mikuláši v platnosti pozmenené cestovné poriadky v mestskej autobusovej doprave.
viac
05.03.2020
V MHD budú môcť cestujúci zaplatiť za lístok i cez mobilný telefón
Cestujúci by mohli v autobusoch mestskej hromadnej dopravy v Prievidzi a Bojniciach v budúcnosti zaplatiť za lístok prostredníctvom mobilného telefónu.
viac
13.06.2020
Nitrianska MHD začína opäť premávať v štandardnom režime
Od soboty (13. 6.) sa uvoľňujú opatrenia v autobusoch mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Nitre. Na uvoľnení opatrení, ktoré boli prijaté z bezpečnostných dôvodov v čase pandémie, sa dohodol dopravca Arriva Nitra s vedením mesta Nitra.
viac
09.02.2021
TTSK pilotne zavádza bezkontaktnú platbu v prímestských autobusoch
Trnavská župa skúšobne zavádza možnosť bezkontaktnej kúpy lístkov vo svojich prímestských autobusoch. Okrem bezkontaktnej platby kartou bude umožnený aj nákup lístkov prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorá ponúkne aj vyhľadávanie spojení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %