Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
28.06.2017 01:35

Poslanci schválili vstup RegioJetu do integrovanej dopravy


Snímka z rokovania Zastupiteľstva BSK.


Poslanci BSK schválili vstup dopravcu RegioJet do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Vďaka rozšíreniu integrovanej dopravy budú môcť ľudia vymeniť státie v zápchach za pohodlné a rýchle cestovanie z Kvetoslavova po celej Bratislave na jeden cestovný lístok.


Bratislavská integrovaná doprava v súčasnosti rokuje so súkromným dopravcom o podmienkach jeho vstupu do systému. V rámci príprav zapojenia spoločnosti RegioJet do IDS BK je kľúčové vybudovať infraštruktúru predaja a systém kontroly cestovných lístkov, čo predovšetkým zahŕňa nákup, osadenie a inštaláciu označovačov na cestovné lístky či úpravu elektronických zariadení na kontrolu bezkontaktných čipových kariet cestujúcich. Predpokladaný termín zapojenia RegioJetu do integrovanej dopravy je najneskôr do 30. júna 2018.

„Po pristúpení RegioJetu do Integrovanej dopravy budú všetci veľkí hráči v rámci verejnej dopravy na palube. To znamená, že Integrovaná doprava v Bratislave bude úplná. Najviac to poteší ľudí, ktorí cestujú od Komárna z Dunajskej Stredy, pretože táto vetva nebola ešte pokrytá a teda budeme mať pokryté všetky vetvy. To znamená od Petržalky, od Malaciek, od Pezinka, od Senca, ale aj od Dunajskej Stredy smerom do stredu mesta a naspäť. A to je základ regionálnej dopravy ako takej, aby ľudia vysadli z aut a nasadli do vlakov alebo autobusov hromadnej dopravy,“vysvetlilPavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Pri cestovaní RegioJetom na trase Bratislava-Kvetoslavov budú platiť všetky jednorazové a predplatné cestovné lístky IDS BK, ako aj duálna tarifa dopravcu - cestovné lístky platné iba na cestu vlakom.

„S jedným cestovným lístkom bude môcť každý cestovať nielen žltým vlakom, ale zároveň aj verejnou dopravou po celej Bratislave. Podľa dostupných údajov vieme povedať, že mesačne cestuje vlakom na trase Bratislava-Kvetoslavov okolo 182 tisíc ľudí. Veríme, že rozšírením integrovanej dopravy ich bude ešte viac a presvedčíme ľudí, aby presadli zo svojich áut a zvolili pohodlnejšie a rýchlejšie cestovanie do Bratislavy vlakom,“ povedal Marian Rovenský, predseda predstavenstva Bratislavskej integrovanej dopravy, koordinátora Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji.

„Dnešné schválenie zo strany Bratislavského samosprávneho kraja je ďalším krokom k naplneniu dlhodobo deklarovaného záujmu dopravcu RegioJet vstúpiť do IDS BK. Rokovania úspešne pokračujú - aktuálne sa riešia detaily fungovania RegioJetu v tomto tarifnom systéme. To, ako bude náš vstup vyzerať a všetky podmienky chceme mať dohodnuté do konca leta. Veríme, že to bude ďalší impulz na to, aby cestujúci ešte viac dávali prednosť modernej železničnej doprave a celkovo systému verejnej dopravy v rámci Bratislavského samosprávneho kraja a hlavného mesta Bratislavy. Po našom vstupe sa tak bude dať našimi vlakmi cestovať aj s električenkou na MHD. Očakávame, že naše vlaky začnú ešte viac využívať aj obyvatelia mestských častí Podunajské Biskupice a Vrakuňa za svojimi cestami do škôl a práce. Na električenku sa bude dať cestovať v úseku medzi stanicami Kvetoslavov a Bratislava, hl. st.,“ hovorí Aleš Ondrůj, tlačový hovorca RegioJetu.

RegioJet bude v rámci IDS BK obsluhovať zastávky Bratislava-Hlavná stanica, Bratislava-Nové Mesto, Bratislava-Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Rovinka, Nové Košariská, Miloslavov, Kvetoslavov zastávka, Kvetoslavov. V budúcnosti pribudnú na tejto trase dve nové zastávky, a to Martinský cintorín a Ružinov. Vlaková linka by mala byť prevádzkovaná v 15 minútových intervaloch počas špičky a 60 minútových intervaloch v ostatných časoch.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Mobilná aplikácia IDS BK by mala byť realitou v roku 2017
Mobilná aplikácia Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) na vyhľadávanie spojov verejnej dopravy spolu s možnosťou priameho nákupu cestovných lístkov, by mala byť realitou v roku 2017.
viac
16.05.2017
Do múzeí v kraji vás odvezú mimoriadne bezplatné autobusy
Aj tento rok otvoria svoje brány múzeá a galérie počas podujatia Noc múzeí a galérií 2017, ktoré sa už po trinásty raz zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií.
viac
29.03.2018
RegioJet súčasťou Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja
Na trase Bratislava-Kvetoslavov bude od nedele 1. apríla 2018 pod označením S70 premávať RegioJet v rámci integrovanej dopravy. Do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji tak pribudne nová vlaková linka.
viac
21.04.2020
RegioJet posilňuje kapacitu vlakov, počet cestujúcich opäť rastie
Počet cestujúcich vlakom na trase S70 medzi Bratislavou a Komárnom postupne opäť rastie. Informuje o tom dopravca RegioJet, ktorý napriek platným obmedzeniam pre pandémiu nového koronavírusu eviduje stále viac cestujúcich.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %