Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
09.03.2022 12:30

Bratislavská župa ponúka voľné pracovné miesta pre ľudí z Ukrajiny


Ilustračná snímka.


Úrad Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) ponúka pomoc ľuďom, ktorí utiekli pred vojnou a plánujú v kraji stráviť dlhší čas. Zároveň vytvoril podstránku, kde sú k dispozícii aktuálne voľné pracovné miesta. Tie ponúkajú jednotlivci, podnikatelia či mestské časti.


„Ďakujem mestským častiam, ktoré sa k nám pridali. Špeciálne ďakujem jednotlivcom, malým a stredným podnikateľom, ktorí nás kontaktujú a ponúkajú miesta vo svojich prevádzkach. Prosím, šírte túto informáciu vo svojom okolí. Pomôžeme tak ľuďom, ktorí ušli pred vojnou, žiť plnohodnotný život v našom kraji a stať sa súčasťou našich komunít,“ hovorí župan Juraj Droba.

Ide o pozície v župných zariadeniach sociálnych služieb, kultúrnych zariadeniach a na stredných školách. Voľné pozície stále pribúdajú a tak ponuka je rôznorodá. Úroveň slovenského jazyka či kvalifikácie je rôzna, ale množstvo pozícií ich vôbec nevyžaduje. 

"Prosíme vás, aby ste obyvateľom Ukrajiny pomohli tieto pracovné miesta sprostredkovať. V tejto chvíli nie sme pripravení, aby telefonické pohovory mohli prebiehať v ukrajinskom jazyku. Pomôžte im s kontaktovaním potenciálneho zamestnávateľa aj potrebnými formalitami. Ďakujeme," vyzval Juraj Droba.

Voľné pracovné miesta nájdete tu: https://bratislavskykraj.sk/ukrajina/volne-pracovne-miesta/

BSK na pomoc ukrajinských utečencov zaviedol bezplatnú prepravu v prímestskej autobusovej doprave a webstránku bratislavskykraj.sk spustil aj v ukrajinskej jazykovej mutácii. Zároveň vytvoril aj špeciálnu webstránku určenú pre ukrajinských obyvateľov, ktorí museli utiecť pred vojnou a opustiť svoju domovinu. Nachádzajú sa tam dôležité kontakty, odpovede na najčastejšie otázky či dokonca možnosť psychologickej pomoci pre dospelých i deti.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2020
Európska iniciatíva „Podpora zamestnanosti mladých ľudí“
Európska komisia minulý týždeň prijala opatrenia na rozvoj potenciálu a podporu zamestnanosti mladých ľudí.
viac
05.03.2022
Kraj má ihneď k dispozícii takmer tisíc ubytovacích kapacít pre utečencov
Aktuálne vie Prešovský samosprávny kraj ukrajinským utečencom ihneď poskytnúť do tisíc ubytovacích kapacít. Prvotných vyše 460 rozšírila o ďalších takmer 500. Vytvorili sa v dočasných núdzových ubytovacích miestach v Prešove. S lôžkami tu materiálne vypomohlo MV SR.
viac
05.03.2022
Zdravotní klauni z Červeného nosa pomáhajú utekajúcim Ukrajincom
Po medzinárodných misiách na Ukrajine sú tentokrát zdravotní klauni súčasťou podpory v blízkosti ukrajinsko-slovenských hraníc.
viac
10.03.2022
KSK zriadil transparentný účet pre pomoc vojnovým utečencom z Ukrajiny
Nadácia Košického samosprávneho kraja (KSK) zriadila transparentný účet pre pomoc vojnovým utečencom z Ukrajiny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %