Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
19.10.2020 07:45

Bratislava pripravuje spustenie parkovacej politiky na jeseň 2021


Banner.


Celomestská parkovacia politika v Bratislave nebude spustená začiatkom roka 2021, ako sa plánovalo, ale až na jeseň 2021. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že od augusta beží verejné obstarávanie na jadro parkovacieho systému ParkSys.


„Zároveň okrem prípravy IT riešenia paralelne pripravujeme aj ďalšie nevyhnutné kroky v spolupráci s mestskými časťami, a to dopravné prieskumy a analýzy zón pre presné zmapovanie parkovania, či projekty organizácie dopravy pre pripravované regulované zóny,” spresnila hovorkyňa. Rovnako sa podľa jej slov pracuje na budovaní kapacít parkovania v oblastiach s nedostatočným množstvom parkovania pre rezidentov (výstavba parkovacích domov), budovaní a rozbehu záchytných parkovísk na vstupoch do Bratislavy. Mesto rieši taktiež majetkovoprávne usporadúvanie komunikácií, aby sa dali regulovať, a pripravuje aj mestskú parkovaciu firmu, ktorá bude realizovať odťahy, kontrolu parkovania či správu mestských garáží.

Spustenie celomestskej parkovacej politiky v Bratislave k 1. septembru či 1. októbru 2021 avizoval tento týždeň na petržalskom miestnom zastupiteľstve starosta Petržalky Ján Hrčka. Zároveň informoval, že šesť mesiacov od spustenia celomestskej parkovacej politiky, respektíve jej prvej zóny, môžu podľa neho ešte jednotlivé bratislavské mestské časti prevádzkovať svoje miestne regulácie parkovania. „Až po tom polroku sa prejde na jednotnú parkovaciu politiku,” uviedol.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2016
Mestu Bratislava prišlo 96 pripomienok k parkovacej politike
Hlavné mesto dostalo 96 pripomienok občanov k navrhovanej jednotnej parkovacej politike. Zaoberala sa nimi mestská dopravná komisia a na základe nich upravila pôvodný návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) k parkovaniu.
viac
09.12.2016
Bratislava má konečne schválenú jednotnú parkovaciu politiku
Mestskí poslanci po dlhej diskusii schválili 8. 12. 2016 všeobecne záväzné nariadenie, ktoré upravuje pravidlá parkovania v hlavnom meste a zavádza pri parkovaní na území Bratislavy jednotné pravidlá. Podľa starostu Petržalky a mestského poslanca V. Bajana sa však zaradí medzi nefunkčné nariadenia.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
02.01.2021
Bratislava plánuje spustiť parkovaciu politiku až na jeseň
Celomestská parkovacia politika v Bratislave nebude spustená začiatkom roka 2021, ako sa plánovalo, ale až na jeseň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %