Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
26.11.2020 03:40

Bojnická samospráva plánuje zaviesť poplatok za rozvoj


Pohľad na Bojnice.


Samospráva Bojníc plánuje zaviesť poplatok za rozvoj. Reaguje tým okrem iného i na masívnu výstavbu v meste.


Náležitosti by mala upravovať miestna norma, ktorú v súčasnosti pripravuje radnica. Zaoberať sa ňou budú ešte poslanci v komisiách.      

Poplatok za rozvoj by sa mal podľa návrhu všeobecne záväzného nariadenia (VZN) dotknúť stavieb na bývanie, na pôdohospodársku produkciu, priemyselných stavieb a tých, ktoré sú určené na ostatné podnikanie, ako i ostatných stavieb.       

Výnos z poplatku za rozvoj chce mesto využiť na úhradu kapitálových výdavkov súvisiacich so stavebnými nákladmi na stavbu vrátane nákladov na vysporiadanie pozemku. Konkrétne chce financie použiť na investície do zariadenia starostlivosti o deti, škôl a ďalších zariadení, sociálneho bývania, zdravotníckeho zariadenia, parkov, cestnej infraštruktúry, či na účely zmiernenia následkov zmeny klímy.        

Nové VZN by mali mestskí poslanci schvaľovať ešte tento rok.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.10.2016
Bratislava chce poplatok za rozvoj vyberať v maximálnej výške
Hlavné mesto chce miestny poplatok za rozvoj vyberať v jeho maximálnej výške, a to 35 eur za každý meter štvorcový (m2) realizovanej stavby.
viac
08.12.2018
Lozorno zavedie od januára rozvojový poplatok
Obec Lozorno v okrese Malacky zavedie od nového roka miestny poplatok za rozvoj. Pre TASR to potvrdil nový starosta obce Ľuboš Tvrdoň.
viac
08.11.2019
Poslanci MsZ v Senici schválili poplatok za rozvoj
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Senici schválili Všeobecne záväzné nariadenie o miestnom poplatku za rozvoj. Poplatok za rozvoj umožňuje mestám a obciam na základe zákona získavať príjmy od investorov a developerov.
viac
30.11.2020
Šaľa už na budúci rok nebude vyberať poplatok za rozvoj
Mesto Šaľa od 1. januára definitívne zruší poplatok za rozvoj. Mestské zastupiteľstvo ho schválilo ešte vlani. Teraz ho na svojom novembrovom rokovaní mestskí poslanci na návrh primátora Jozefa Belického zrušili.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %