Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.11.2020 09:05

Šaľa už na budúci rok nebude vyberať poplatok za rozvoj


Snímka zdroj: (sala.sk).


Mesto Šaľa od 1. januára definitívne zruší poplatok za rozvoj. Mestské zastupiteľstvo ho schválilo ešte vlani. Teraz ho na svojom novembrovom rokovaní mestskí poslanci na návrh primátora Jozefa Belického zrušili.


Podľa primátora sa tak zlepšia podmienky pre podnikateľov, ktorí momentálne z dôvodu pandémie zápasia s mnohými problémami. „Zrušením poplatku sa tiež znížia výdavky na výstavbu rodinných domov, čo môže prilákať do mesta hlavne mladé rodiny,“ skonštatoval Belický.       

Ako pripomenul, poplatok za rozvoj môžu mestá a obce použiť len na kapitálové výdavky stanovené zákonom. Mestské zastupiteľstvo koncom októbra minulého roku schválilo sadzby poplatku vo výške desiatich eur na štvorcový meter za stavby určené na bývanie a 20 eur na štvorcový meter za výstavbu objektov určených na podnikanie, priemysel či poľnohospodársku výrobu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2016
Mestá v Nitrianskom kraji poplatok za rozvoj nezavádzajú
Zákon o miestnom poplatku za rozvoj nenašiel v Nitrianskom kraji priaznivcov. Poplatok za rozvoj sa jednotlivé mestá rozhodli nezavádzať. Krajské mesto Nitra podľa vyjadrenia z odboru daní a poplatkov momentálne neplánuje zavedenie poplatku za rozvoj.
viac
26.11.2020
Bojnická samospráva plánuje zaviesť poplatok za rozvoj
Samospráva Bojníc plánuje zaviesť poplatok za rozvoj. Reaguje tým okrem iného i na masívnu výstavbu v meste.
viac
25.02.2021
Prešovskí mestskí poslanci schválili viaceré zmeny v parkovaní
Prešovskí mestskí poslanci v stredu počas online rokovania schválili viaceré zmeny vo všeobecne záväznom nariadení (VZN) o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzených úsekoch miestnych komunikácií na území mesta Prešov.
viac
16.06.2021
Na mestskom cintoríne v Šali by malo vzniknúť kolumbárium
Na mestskom cintoríne v Šali by malo vzniknúť kolumbárium so 48 urnovými schránkami. Vedenie mesta chce jeho výstavbou vyjsť v ústrety ľuďom, ktorí chcú pozostatky svojich blízkych umiestniť do urnovej steny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %