Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.07.2020 01:45

Bicykle z akcie Bicykel do každej rodiny hľadajú svojich majiteľov


Snímka zdroj: (trnava.sk).


V meste Trnava sa uskutočňuje charitatívna zbierka Bicykel do každej rodiny a po verejnej výzve k darcom sa už môžu začať hlásiť samotní záujemcovia o darované bicykle, kolobežky či trojkolky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Trnava Veronika Majtánová.


Zrenovované dopravné prostriedky poputujú do rodín, ktoré si ich kúpu nemôžu dovoliť. „Chceme, aby sa bicykle dostali skutočne k tým, ktorí si ich z rôznych dôvodov nemôžu, alebo nevedia zaobstarať sami. Mnoho ľudí sa nachádza v nepriaznivých životných situáciách, keď je potrebné zabezpečiť základné potreby a na bicykel či kolobežku pre deti neostávajú financie,” uviedla koordinátorka zbierky Petra Vráblová zo Zdravého mesta Trnava.

Záujemcovia o bicykle, kolobežky či trojkolky môžu poslať mail na adresu info@trnava.sk s informáciou, o aký dopravný prostriedok majú záujem. „Takisto treba napísať informáciu, prečo by ho mali dostať. Mali by aspoň stručne napísať niečo viac o tom, koľko členov má domácnosť, v akej životnej situácii sa nachádzajú a podobne,” uviedla Majtánová.

Termín na poslanie žiadostí je do 31. júla. Do rovnakého dátumu trvá aj charitatívna zbierka, ktorá sa uskutočňuje na prízemí obchodného centra MAX od 15.00 do 20.00 h v pracovných dňoch a počas víkendov od 10.00 do 18.00 h. Odovzdávanie bicyklov do rúk nových majiteľov je naplánované na prvú polovicu augusta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.03.2020
Trnava spúšťa projekt charitatívnej zbierky Bicykel do každej rodiny
Mesto Trnava v spolupráci s obchodným centrom na Ulici Ferka Urbánka a partnermi organizuje charitatívnu zbierku Bicykel do každej rodiny.
viac
29.06.2020
Petržalčania môžu opäť požiadať o príspevok na dieťa v súkromnej MŠ
Petržalčania, ktorí v budúcom školskom roku 2020/2021 umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ), môžu opäť požiadať o nenávratný finančný príspevok.
viac
22.08.2020
Petržalka vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok
Bratislavská Petržalka spúšťa od pondelka (24. 8.) verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín.
viac
10.11.2020
Verejnosť v núdzi môže o pomoc požiadať krajskú nadáciu
Nadácia Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) pre podporu rodiny funguje aj v čase pandémie nového koronavírusu. Psychologické, právne či sociálne poradenstvo vzhľadom na bezpečnostné opatrenia poskytuje telefonicky či e-mailom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %