Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.08.2020 08:00

Petržalka vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok


Ilustračná snímka.


Bratislavská Petržalka spúšťa od pondelka (24. 8.) verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín.


V rámci nej je možné na miestny úrad priniesť použité alebo nové aktovky, školské batohy, peračníky, písacie potreby, zošity či iné školské potreby. Mestská časť o tom informuje na webovej stránke i sociálnej sieti.     

„V Petržalke si vedia ľudia pomáhať. Dôkazom bola a je vzájomná pomoc počas koronakrízy. Obdobie, keď si dovoľujeme upriamiť pozornosť na potrebu si pomáhať, je začiatok školského roka. Do materských a základných škôl nastupujú totižto aj deti, v ktorých rodinách nie je sociálna situácia práve najlepšia,” konštatuje samospráva.      

Školské pomôcky je možné priniesť osobne počas stránkových hodín na sociálne oddelenie miestneho úradu na Kutlíkovej ulici, a to do 10. septembra.      

Zbierku školských pomôcok vyhlásila pred časom napríklad aj mestská časť Devínska Nová Ves. Trvá do 28. augusta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2020
Petržalka distribuuje ochranné rúška aj vďaka pomoci obyvateľov
Obyvatelia i firmy pomáhajú Mestskej časti Petržalka získavať ochranné rúška, ktoré sa následne distribuujú najzraniteľnejším skupinám občanov. Urobila tak aj spoločnosť MiddleCap v rámci iniciatívy MiddleCap Help, ktorá poskytla chirurgické rúška a jednorazové rukavice.
viac
09.07.2021
Devínska N. Ves hospodárila vlani s prebytkom 743 000 eur
Bratislavská Devínska Nová Ves hospodárila v minulom roku s prebytkom 743 000 eur. Vyplýva to zo záverečného účtu mestskej časti za rok 2020, ktorí schválili poslanci na ostatnom rokovaní miestneho zastupiteľstva.
viac
18.11.2021
V Devínskej N. Vsi sa opäť pomáha projektom List Ježiškovi
V bratislavskej Devínskej Novej Vsi sa aj tento rok bude pomáhať sociálne slabším rodinám a rodinám v núdzi. Umožní to opäť i vianočný projekt List Ježiškovi, teda cielená zbierka darčekov podľa konkrétnych potrieb a želaní rodín.
viac
25.07.2022
V Devínskej Novej Vsi opäť zbierajú školské pomôcky pre deti
Bratislavská Devínska Nová Ves aj tento rok vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín. V rámci nej je možné priniesť nové, aj zánovné veci, teda už použité, ale stále použiteľné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %