Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.05.2021 07:45

BBSK prichádza s výnimočným MÚZPAS-om


Banner.


Do štyroch múzeí a jednej galérie v Banskej Bystrici a okolí sa počas tejto sezóny dostanú návštevníci za zvýhodnenú cenu a prostredníctvom jedinej vstupenky. Atraktívny MÚZPAS pripravil Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v spolupráci s OOCR Stredné Slovensko a Mestom Banská Bystrica.


Návštevníci Banskej Bystrice a blízkeho okolia môžu počas nadchádzajúcej turistickej sezóny využiť atraktívnu novinku – dvere do Stredoslovenského múzea, Stredoslovenskej galérie, Múzea Slovenského národného povstania, Poštového múzea a do Slovenského múzea máp v Kynceľovej im otvorí MÚZPAS, ktorý bude platiť ako zvýhodnená vstupenka.

„MÚZPAS pripravil Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Stredné Slovensko a Mestom Banská Bystrica. Za zvýhodnenú cenu 10 eur umožní od 1. júna do 30. septembra navštíviť spomínané štyri múzeá a galériu,“ povedal vedúci oddelenia kultúry Úradu BBSK Peter Černek.

MÚZPAS má atraktívnu grafickú podobu, praktický formát A6 a na rozdiel od bežných vstupeniek prináša aj informácie o zapojených kultúrnych stánkoch, a to nielen v slovenčine, ale aj v angličtine. Slúžiť tak môže aj ako zaujímavý suvenír, do ktorého jeho držitelia získajú aj pečiatky za navštívenie expozícií.

„Ak má múzeum alebo galéria viac expozícií, vyberte si len jednu z nich, v ktorej sa preukážete MÚZPAS-om. MÚZPAS vás oprávňuje na jednu návštevu do každej zapojenej inštitúcie a platí pre jednu osobu. Vstupenka k zážitkom bude v predaji v jednotlivých múzeách a galérii od 1. júna,“ uzavrel Peter Černek.

 

Autor: (Lenka ŠTEPÁNEKOVÁ, BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2020
Kúriu Ambrovec po trojročnej prestávke opäť sprístupnili verejnosti
Honosne zariadený interiér šľachtického obydlia, život a tvorbu Jozefa Miloslava Hurbana a historické nálezy z hradu Beckov ponúka návštevníkom zrekonštruovaná kúria Ambrovec v Beckove. Po trojročnej prestávke je po utorkovom slávnostnom otvorení pripravená od stredy (3. 6.) prijímať návštevníkov.
viac
16.04.2021
Slovenské banské múzeum sa pripravuje na letnú sezónu
Slovenské banské múzeum (SBM) so sídlom v Banskej Štiavnici sa postupne pripravuje na blížiacu sa letnú turistickú sezónu. Okrem iného múzeum hľadá i sezónnych lektorov a lektorky, uviedla Iveta Chovanová z centra marketingu, komunikácie a zelených inovácií SBM.
viac
13.07.2021
Bratislava zažíva extrémne prepady návštevnosti
Mesto Bratislava zažíva extrémne poklesy a prepady návštevnosti, ktoré neboli pred letom očakávané. Hoci boli podnikatelia v oblasti cestovného ruchu po minulom roku pripravení aspoň na istú mieru oživenia, nachádzajú sa v neľahkej situácii.
viac
23.07.2021
Nový vodný park na Liptove
Letná sezóna priniesla na Liptov novinku v podobe ďalšieho vodného parku. Najväčší slovenský vodný park na drevenej konštrukcii je zasadený do príjemného podhorského prostredia Nízkych Tatier a dopĺňa komplex Demänová Rezort na začiatku Demänovskej doliny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %