Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
29.01.2021 09:20

Banskobystrická župa rozdá zamestnancom stredných škôl respirátory FFP2


Snímka zdroj: (tasr).


Všetci zamestnanci stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je Banskobystrický samosprávny kraj, dostanú balíček piatich respirátorov KN95 (FFP2). Župa tak chce zvýšiť ich ochranu pred novým koronavírusom a uľahčiť im fyzický návrat do škôl.


Všetkých 3207 zamestnancov stredných škôl, ktoré zriaďuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), dostane od župy balíček piatich respirátorov KN95 (FFP2). Respirátory pre nich župa uvoľní z vlastných zásob, s cieľom zvýšiť ich ochranu pred novým koronavírusom.

„S ohľadom na novú, agresívnejšiu mutáciu nového koronavírusu, ktorú zaznamenali odborníci už aj na Slovensku, sme sa rozhodli posilniť ochranu zamestnancov našich stredných škôl. Chceme, aby boli pripravení a vybavení dostatočnými ochrannými prostriedkami, keď vláda rozhodne o otvorení škôl,“ povedal predseda BBSK Ján Lunter.

Balíček respirátorov bez výdychového ventilu pritom dostanú nielen učitelia, ale aj všetci nepedagogickí zamestnanci škôl, ktoré BBSK zriaďuje. Spolu s respirátormi im bude župa distribuovať aj leták s informáciami, ako respirátor správne používať a starať sa oň.

„Zvýšenú ochranu sa nám v spolupráci so spoločnosťou Gevorkyan podarilo zabezpečiť aj pre šoférov autobusov prímestskej dopravy. Vodiči SAD Lučenec a SAD Zvolen dostali špeciálne certifikované ochranné masky, určené na viacnásobné použitie,“ doplnil Ján Lunter.

Osobné ochranné prostriedky samosprávny kraj pravidelne distribuuje aj do zariadení sociálnych služieb či ambulantným lekárom, s karanténnymi balíčkami v čase krízy pomohol aj súkromným zriaďovateľom. Za minulý rok vynaložila župa na boj s koronakrízou asi 700-tisíc eur.

Autor: (Lenka ŠTEPÁNEKOVÁ, BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2019
BBSK: Zmena cestovných poriadkov: Autobusy budú stáť na väčšom počte zastávok
Od 15. decembra 2019 začnú platiť na prímestských autobusových linkách SAD Zvolen a SAD Lučenec nové cestovné poriadky. Dôvodom je ich každoročná celoštátna zmena, ktorá reaguje na posuny časov odchodu vlakov. Banskobystrická župa ju však využila aj na viaceré úpravy v prospech cestujúcej verejnosti
viac
16.08.2021
Zaočkovanosť zamestnancov župných stredných škôl je nad slovenským priemerom
Na tlačovej konferencii Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR ku kampani Za otvorené školy o tom na pôde Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) informoval predseda TSK.
viac
13.12.2021
Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK
Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.
viac
19.01.2022
Nová webová stránka BBSK pomôže študentom pri výbere strednej školy
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pripravil novú webovú stránku idemnastrednu.sk, kde záujemcovia nájdu prehľad všetkých škôl, odborov či duálneho vzdelávania v kraji vrátane jednoduchého filtrovania podľa regiónu a záujmov žiaka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %