Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
29.10.2020 01:20

Od 1. novembra budú prímestské spoje premávať v rozšírenom prázdninovom režime


Ilustračná snímka: (YouTube).


Aktuálne platné protipandemické opatrenia zapríčinili pokles počtu cestujúcich v prímestských autobusoch približne o štvrtinu. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) preto od nedele 1. novembra pristupuje k úprave cestovných poriadkov.


Cestujúca verejnosť na prímestských autobusových linkách SAD Zvolen a SAD Lučenec v Banskobystrickom kraji sa od nedele 1. novembra musí pripraviť na zmeny v cestovných poriadkoch.

Tie sa dotknú najmä posilových, tzv. školských spojov, ktoré prepravovali stredoškolákov v čase rannej a popoludňajšej špičky, alebo v nedeľu na internáty.

„Počty cestujúcich na základe údajov, ktoré poskytli dopravcovia, klesli priemerne o viac ako štvrtinu. Rozhodli sme sa preto upraviť premávku dotknutých spojov na príslušných linkách ich úpravou do rozšíreného prázdninového režimu, ktorý v kraji už platil od 1. do 30. júna tohto roku,“ povedal Miroslav Vyka, riaditeľ odboru verejnej dopravy Úradu BBSK.

Ľudia by sa tak aj naďalej mali bez problémov dostať do zamestnania, zachované zostanú tiež vybrané spoje, ktoré obsluhujú základné školy.

„Takýto cestovný poriadok zostane v platnosti až do odvolania, najdlhšie však do 12. decembra, kedy dochádza k pravidelnej každoročnej celoštátnej zmene cestovných poriadkov,“ doplnil Miroslav Vyka.

Aktualizované cestovné poriadky budú dostupné na výveskách autobusových zastávok, tiež na portáli www.cp.sk najneskôr do konca októbra.

Autor: (Lenka ŠTEPÁNEKOVÁ, hovorkyňa BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2019
BBSK: Zmena cestovných poriadkov: Autobusy budú stáť na väčšom počte zastávok
Od 15. decembra 2019 začnú platiť na prímestských autobusových linkách SAD Zvolen a SAD Lučenec nové cestovné poriadky. Dôvodom je ich každoročná celoštátna zmena, ktorá reaguje na posuny časov odchodu vlakov. Banskobystrická župa ju však využila aj na viaceré úpravy v prospech cestujúcej verejnosti
viac
06.05.2020
Od nedele sa prímestské autobusy vrátia do prázdninového režimu
Prímestské autobusy v Banskobystrickom kraji budú od nedele 10. mája (vrátane) opäť premávať v prázdninovom režime. Župa tak zareagovala na uvoľňovanie opatrení zo strany štátu, na všetkých linkách však zostávajú platiť prísne bezpečnostné opatrenia.
viac
27.10.2020
Prímestské autobusy budú jazdiť v prázdninovom režime
Od stredy 28. októbra 2020 bude prímestská autobusová doprava v trnavskej župe zabezpečovaná v letnom prázdninovom režime s posilnením ranných a poobedných spojov zabezpečujúcich dopravu žiakov I. stupňa základných škôl do a zo školy.
viac
13.12.2021
Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK
Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %