Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
12.09.2016 08:00

Ako triedia zamestnanci na ministerstve životného prostredia?


O využitie kompostéra je na ministerstve záujem.Snímka zdroj: (MŽP SR).


Pracovníci Ministerstva životného prostredia, gestora zákona o odpadoch, separujú širokú paletu: od papiera, plastov, skla, kovov cez elektroodpad až po biologicky rozložiteľný odpad.


„Ročne vytriedime približne 1500 kg plastov, 2000 kg papiera, 1000 kg skla, 65 kg elektroodpadu alebo napríklad aj 300 kg kovov,“ informuje hovorkyňa rezortu Petra Stano Maťašovská. Dopĺňa, že zberné nádoby na triedený odpad sú umiestnené aj priamo v kanceláriách zamestnancov.

Zaujímavosťou je, že ministerstvo využíva elektrický kompostér, vďaka ktorému zabezpečuje nakladanie s biologicky rozložiteľným odpadom. „Vďaka nemu zabezpečujeme efektívne nakladanie s biologicky rozložiteľným odpadom,“ dopĺňa Stano Maťašovská. „Za sedem dní tak získame 70 kg vytvoreného kompostu, ktorý využijeme na hnojenie rastlín v pracovných priestoroch.“

Autor: (pš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
Mesto distribuuje kompostéry na biologicky rozložiteľný odpad
Úspora výdavkov na skládkovanie komunálneho odpadu je hlavným cieľom umiestňovania kompostérov do domácností v Trenčianskych Tepliciach. Samospráva začala s ich distribúciou tento mesiac, do konca októbra ich rozdajú asi stovku.
viac
02.02.2017
Novinky prichádzajúce od poslancov EP a MŽP SR
Dobrou správou pre napredovanie (aj) s komunálnymi odpadmi sa zdá byť výzva poslancov Európskeho parlamentu (EP) z Výboru pre životné prostredie, zdravie a bezpečnosť potravín (ENVI).
viac
23.03.2017
Potravinári sa sťažujú na činnosť OZV. Nedorozumenie...?
„Nerozumieme, prečo výrobcovia, ktorí si zakladajú a vlastnia OZV, majú potrebu sa od ich činnosti dištancovať,“ reagoval hovorca MŽP SR Tomáš Ferenčák na zástupcov Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory a Potravinárskej komory Slovenska.
viac
01.05.2021
Únia miest Slovenska nesúhlasí s postupom Ministerstva životného prostredia SR
ÚMS je presvedčená, že súčasná vyhláška nie je nastavená s ekonomickou, ani s environmentálnou logikou, čo mestám a ich obyvateľom prinesie problémy a systém bez výraznej pridanej hodnoty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %