Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.05.2019 08:05

Mesto získalo dotáciu na rozšírenie opatrovateľskej služby


Ilustračná snímka, zdroj: ddsugov.sk


Mesto Komárno rozšíri služby opatrovateľskej starostlivosti. Umožní mu to dotácia v hodnote takmer pol milióna eur. Tento nenávratný finančný príspevok získala radnica v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.


Cieľom projektu je podpora a rozvoj opatrovateľskej služby priamo v domácom prostredí klientov, čím chce mesto predchádzať ich umiestňovaniu do pobytových zariadení. „Projekt bude trvať 25 mesiacov. Umožní poskytovať opatrovateľskú službu väčšiemu počtu na pomoc odkázaných osôb v prirodzenom domácom prostredí. Pomôže tiež zvýšiť dostupnosť tejto služby pre občanov s ťažkým zdravotným postihnutím a pre seniorov,“ informoval magistrát.       

Mestský úrad v Komárne v súčasnosti zabezpečuje opatrovateľskú službu pre 90 klientov priamo v ich domácom prostredí. Túto sociálnu službu vykonáva 48 pracovníkov. Mesto plánuje v rámci projektu podporiť 35 pracovných miest opatrovateľov na plný úväzok.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2017
Samospráva chce zrekonštruovať Komunitné centrum na Šobove
Banskoštiavnická samospráva plánuje zrekonštruovať Komunitné centrum, ktoré svoje aktivity vyvíja v lokalite Šobov, kde žije početná rómska komunita.
viac
04.12.2017
V Žiari nad Hronom začala opäť pôsobiť občianska poriadková služba
V Žiari nad Hronom začala od decembra opäť pôsobiť občianska poriadková služba. V uplynulom mesiaci vybralo mesto vo výberovom konaní jej ôsmich členov, na miesto koordinátorky uspela žena.
viac
05.03.2019
Samospráva získala dotácia 342-tis. eur na opatrovateľskú službu
Dotáciu 342-tis. eur na opatrovateľskú službu získala samospráva Rimavskej Soboty z Operačného programu Ľudské zdroje. Poskytovateľom je Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, projekt má byť realizovaný do januára 2021.
viac
05.03.2021
Ministerstvo práce podporí opatrovateľskú službu ďalšími 50 miliónmi eur
Ministerstvu práce sa v rámci iniciatívy REACT-EU podarilo vyjednať na podporu opatrovateľskej služby dodatočných 50 miliónov eur. Vďaka tomu je možné plynule nadviazať na prebiehajúcu podporu opatrovateľskej služby pre obce, mestá a neverejných poskytovateľov, ktorá sa začala v roku 2018.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %