Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
20.10.2021 04:45

Na terénnu opatrovateľskú službu získalo mesto Lučenec vyše 480-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: puchov.in


Mesto Lučenec opäť získalo nenávratný finančný príspevok na projekt poskytovania terénnej opatrovateľskej služby pre seniorov. Ako TASR informoval hovorca mesta Andrej Barančok, o odkázaných seniorov sa tak samospráva bude môcť naďalej starať priamo v ich domácom prostredí.


„Cieľom projektu je poskytovanie terénnej opatrovateľskej služby v domácom prostredí, aby sa zabezpečilo zotrvanie občanov v prirodzenom domácom prostredí s cieľom zlepšenia kvality života občanov odkázaných na pomoc inej osoby,“ priblížila primátorka mesta Alexandra Pivková.       

Starostlivosť o seniorov budú zabezpečovať opatrovateľky z radov zamestnancov mesta, určená bude pre odkázaných občanov, ktorí majú uzatvorenú zmluvu s mestom o poskytovaní opatrovateľskej služby. Mesto na tento účel získalo viac ako 480.000 eur.       

Projekt by mal odštartovať v decembri tohto roku, trvať by mal 24 mesiacov. „V súčasnosti mesto Lučenec čaká na podpis zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku,“ vysvetlila primátorka. Na poskytovanie terénnej opatrovateľskej služby získala samospráva finančné prostriedky z Operačného programu Ľudské zdroje už druhýkrát, pôvodný projekt bol ukončený v máji tohto roku.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2019
Mesto získalo dotáciu na rozšírenie opatrovateľskej služby
Mesto Komárno rozšíri služby opatrovateľskej starostlivosti. Umožní mu to dotácia v hodnote takmer pol milióna eur. Tento nenávratný finančný príspevok získala radnica v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.
viac
21.08.2019
Národný projekt Podpora rozvoja a dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR zverejnila Oznámenie o možnosti predkladania žiadostí o zapojenie sa do národného projektu Podpora rozvoja a dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby.
viac
23.02.2022
Stará Turá podporí terénnu opatrovateľskú službu aj s pomocou eurofondov
Na podporu terénnej opatrovateľskej služby získalo mesto Stará Turá nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 148 000 eur. Cieľom projektu je zabezpečenie procesu prechodu z inštitucionálnej na komunitnú starostlivosť v oblasti sociálnych služieb v meste Stará Turá.
viac
12.03.2024
Mesto Prievidza chce na opatrovateľskú službu získať mimorozpočtové zdroje
Mesto Prievidza chce získať na financovanie opatrovateľskej služby mimorozpočtové zdroje. Od štátu cez národný projekt žiada nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške 1,76 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %