Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.02.2022 08:00

Stará Turá podporí terénnu opatrovateľskú službu aj s pomocou eurofondov


Ilustračná snímka.


Na podporu terénnej opatrovateľskej služby získalo mesto Stará Turá nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 148 000 eur. Cieľom projektu je zabezpečenie procesu prechodu z inštitucionálnej na komunitnú starostlivosť v oblasti sociálnych služieb v meste Stará Turá.


Ako informovala radnica na svojej webovej stránke, príspevok pomôže mestu počas najbližších dvoch rokov uhrádzať mzdové výdavky pre deväť opatrovateliek pôsobiacich v teréne. Celkové náklady mesta na zabezpečenie opatrovateľskej služby sú odhadované na rovnaké obdobie v sume viac ako 287 000. Príspevok bude mestu postupne vyplácať Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

„Prostredníctvom opatrovateľskej služby chceme zabezpečiť pomoc ľuďom odkázaným na pomoc inej osoby. Podporou terénnej opatrovateľskej služby umožníme občanom mesta zostať čo najdlhšie v ich prirodzenom prostredí. Nepriamym pozitívnym dôsledkom projektu bude zachovanie existujúcich pracovných miest opatrovateľskej služby,“ informuje radnica.

Projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2019
Ružomberok získal takmer pol milióna eur na opatrovateľskú službu
Opatrovateľskú službu v Ružomberku podporí dotácia. Nenávratný finančný príspevok vo výške 489.060 eur získala radnica cez operačný program Ľudské zdroje. Informáciu zverejnilo mesto Ružomberok na oficiálnej facebookovej stránke.
viac
10.02.2019
Michalovce získali na tri roky opatrovateľskej služby takmer pol milióna eur
Mesto Michalovce získalo takmer pol milióna eur na projekt Podpora opatrovateľskej služby. Ide o nenávratný finančný príspevok (NFP) na roky 2019 až 2021 z Európskeho sociálneho fondu. Pre TASR to povedala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.
viac
21.08.2019
Národný projekt Podpora rozvoja a dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR zverejnila Oznámenie o možnosti predkladania žiadostí o zapojenie sa do národného projektu Podpora rozvoja a dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby.
viac
04.11.2021
Mesto Prievidza získalo podporu na zabezpečenie opatrovateľskej služby
Mesto Prievidza získalo ďalšiu podporu na zabezpečenie opatrovateľskej služby. Z nenávratného finančného príspevku (NFP) vo výške takmer 490 000 eur zabezpečí pomoc nasledujúce mesiace 50 klientom. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %