Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.10.2017 08:02

Samospráva chce zrekonštruovať Komunitné centrum na Šobove


Snímka zdroj: (mysmemesto.sk).


Banskoštiavnická samospráva plánuje zrekonštruovať Komunitné centrum, ktoré svoje aktivity vyvíja v lokalite Šobov, kde žije početná rómska komunita.


Prostriedky na rekonštrukciu a rozšírenie centra chce mesto získať z operačného programu Ľudské zdroje. Podanie žiadosti a prípadné spolufinancovanie projektu v stredu odsúhlasili banskoštiavnickí mestskí poslanci.       

Prednostka Mestského úradu v Banskej Štiavnici Ivana Ondrejmišková uviedla, že rekonštrukciou chcú reagovať na stále nové požiadavky, ktoré takéto zariadenia musia spĺňať. "Bola vypracovaná projektová dokumentácia, ktorá je aj oprávneným výdavkom a stavebno-technicky to rieši," priblížila Ondrejmišková s tým, že úpravy by mali interiér presvetliť a zväčšiť.

Súčasťou úprav by malo byť napríklad vytvorenie kancelárie pre troch komunitných pracovníkov, ktorí tu pôsobia, zväčšenie plochy klubovej miestnosti, dobudovanie predsiene, kuchyne určenej pre praktické tréningy varenia a hygienických zariadení. V pláne je aj vytvorenie technickej miestnosti s kotlom na pevné palivo či zateplenie objektu.       

Na projekt rekonštrukcie komunitného centra chce mesto získať dotáciu vo výške viac ako 101 000 eur. Ak bude úspešné, sumou vo výške približne 5300 eur prispeje z vlastného rozpočtu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Komárno buduje v časti Veľký Harčáš nové komunitné centrum
Mesto Komárno buduje nové komunitné centrum v mestskej časti Veľký Harčáš. Výstavba sa začala v máji, ukončená by mala byť do konca tohto roka.
viac
11.01.2017
MV SR zverejnilo dátum uzavretia 4. hodnotiaceho kola výziev na materské školy
Výzvy na výstavbu, rekonštrukciu a prestavbu materských škôl boli vyhlásené v januári 2016 v rámci Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ), ktorého časť spravuje Ministerstvo vnútra SR. Štvrté hodnotiace kolo bude mať uzávierku 14. júla 2017.
viac
04.12.2017
V Žiari nad Hronom začala opäť pôsobiť občianska poriadková služba
V Žiari nad Hronom začala od decembra opäť pôsobiť občianska poriadková služba. V uplynulom mesiaci vybralo mesto vo výberovom konaní jej ôsmich členov, na miesto koordinátorky uspela žena.
viac
01.03.2021
B. Štiavnica plánuje rekonštrukciu plavárne za viac ako 600 000 eur
Mesto Banská Štiavnica plánuje rekonštrukciu krytej plavárne, prvú etapu prác vyčíslilo na 604 675,50 eura. V projekte sa chce uchádzať o finančné zdroje z Fondu na podporu športu. Informovala o tom primátorka mesta Nadežda Babiaková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %