Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.10.2021 01:04

Mesto Levice udelilo svoje ocenenia významným osobnostiam


Ilustračná snímka, zdroj: Levice.sk


Mesto Levice udelilo svoje ocenenia 13 osobnostiam. Mená laureátov schválilo mestské zastupiteľstvo ešte v júni, svoje ceny si prevzali na slávnosti 13. októbra.


Levická radnica každoročne udeľuje Cenu mesta, Cenu primátora a Čestné občianstvo ľuďom, ktorí sa obzvlášť významným spôsobom zaslúžili o rozvoj mesta a o šírenie jeho dobrého mena. Ocenenia sú udeľované aj za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky či inú záslužnú činnosť v prospech mesta alebo jeho obyvateľov. „Okrem toho sa udeľuje aj cena Dobrovoľník mesta a to za mimoriadne dobrovoľnícke činnosti v prospech občanov Levíc,“ informoval magistrát.       

Ako uviedla radnica, v roku 2021 získal Čestné občianstvo mesta Levice Miloš Szabo, Mila Haugová a in memoriam Lajos Grendel. Cenu mesta Levice udelili Vladimírovi Smetanovi, Magdaléne Kosztolányiovej a in memoriam Jurajovi Kovácsovi a Alene Cibulkovej. Cenu primátora získala Magdaléna Boledovičová. Za záslužnú činnosť v prospech verejnosti Cenu Dobrovoľník mesta Levice udelili Oľge Kurpašovej, Petrovi Benčekovi, Ľudovítovi Valachovi, Viere Nehézovej a Jozefovi Števčíkovi.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2020
Primátor mesta Šahy žiada poslancov, aby mu znížili plat
Primátor Šiah Štefan Gregor požiadal Mestské zastupiteľstvo v Šahách o zmenu uznesenia o výške platu primátora. Zvýšenie primátorského platu o 40 percent schválili mestskí poslanci v januári minulého roka.
viac
28.05.2020
Mesto Bratislava odpustí gastronomickým prevádzkam a kaviarňam daň za terasy
Mesto Bratislava odpustí gastronomickým prevádzkam a kaviarňam celú výšku dane za letné terasy na pozemkoch hlavného mesta. Chce tak pomôcť podnikateľom, ktorí pre opatrenia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu utrpeli výrazné straty.
viac
13.11.2023
Mesto Kremnica oslávi 695. výročie udelenia mestských privilégií
Mesto Kremnica vo štvrtok (16. 11.) oslávi 695. výročie udelenia mestských privilégií. Program sa začne o 16.00 h slávnostnou akadémiou v kultúrnom centre Akropola, kde je okrem slávnostných príhovorov pripravené oceňovanie osobností mesta, udeľovanie verejných uznaní a ďakovných listov.
viac
08.01.2024
Verejnosť môže podávať návrhy na laureátov na Cenu mesta Košice a Cenu primátora
Informuje o tom košický magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci osláv Dňa mesta Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %