Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
27.12.2021 08:00

Verejnosť môže opäť podávať návrhy na Cenu mesta a Cenu primátora


Cena mesta Košice. Sníka zdroj: (kosice.sk).


Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.


Cenu mesta Košice môže udeliť mestské zastupiteľstvo (MsZ) za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, kultúrnej, umeleckej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti. Poslanci ju udeľujú každý rok, raz ročne, a to najviac desiatim jednotlivcom a trom kolektívom. Cenu mesta in memoriam udeľujú najneskôr do dvoch rokov po úmrtí osobnosti. Predkladať návrhy na uvedené ocenenia možno do 17. januára 2022.

Cenu primátora mesta udeľuje primátor Košíc obyvateľom s trvalým pobytom na území mesta za záslužnú činnosť v prospech samosprávy a rozvoja mesta, za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, umeleckej, kultúrnej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti. Udeľuje ju raz v roku najviac 15 jednotlivcom a trom kolektívom. Termín uzávierky na predloženie týchto návrhov je 15. marca 2022.

„Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať predstavitelia mesta, poslanci MsZ, orgány mestských častí, zástupcovia širokej verejnosti, najmä občianske združenia, humanitárne, kultúrne, cirkevné, umelecké, vedecké, vzdelávacie, podnikateľské a športové inštitúcie, ako aj ďalší obyvatelia mesta,“ uvádza magistrát.

Návrhy možno podávať písomne na adresu magistrátu mesta alebo elektronicky na katarina.angelovicova@kosice.sk. Okrem kontaktov navrhovateľa a navrhnutého musia obsahovať aj stručný prehľad pôsobenia navrhovaného a zdôvodnenie, prečo by mal ocenenie dostať. Podrobnejšie informácie sú zverejnené na webovej stránke mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2021
Verejnosť môže podávať návrhy na Cenu mesta aj primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
22.02.2021
Návrhy na cenu mesta môžu občania doručovať do 1. marca
Mesto Rimavská Sobota aj v roku 2021 udelí vybraným osobám a organizáciám cenu mesta. Informuje o tom na svojej internetovej stránke s tým, že návrhy na ocenenie je možné podávať do 1. marca na adresu mestského úradu.
viac
11.01.2023
Do konca januára možno podať návrhy na ocenenia mesta
Galanta chce cenou mesta, cenou primátora a ďakovným listom vzdať úctu tým svojim obyvateľom a rodákom, ktorí sa v roku 2022 pričinili o jej reprezentáciu a dosiahli významné pracovné, študijné či športové výsledky.
viac
08.01.2024
Verejnosť môže podávať návrhy na laureátov na Cenu mesta Košice a Cenu primátora
Informuje o tom košický magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci osláv Dňa mesta Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %