Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.01.2021 01:15

Verejnosť môže podávať návrhy na Cenu mesta aj primátora


Na snímke Dóm sv. Alžbety a Kaplnka sv. Michala v Košiciach.


Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.


Cenu mesta Košice môže udeliť mestské zastupiteľstvo (MsZ) za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, kultúrnej, umeleckej, športovej, publicistickej či verejnoprospešnej činnosti. Udeľuje ju raz ročne, a to najviac desiatim jednotlivcom a trom kolektívom. Cena mesta „in memoriam“ sa udeľuje najneskôr do dvoch rokov po úmrtí osobnosti navrhnutej na ocenenie. Predložiť návrhy na uvedené ocenenia možno do 15. januára.

Cenu primátora mesta udeľuje primátor Košíc obyvateľom s trvalým pobytom na území mesta, a to za ich záslužnú činnosť v prospech samosprávy a jej rozvoja, za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy v rovnakých oblastiach ako pri Cene mesta Košice. Udeľuje sa raz v roku, najviac 15 jednotlivcom a trom kolektívom. Termín uzávierky na predloženie týchto návrhov je 15. marec.

„Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať predstavitelia mesta, poslanci MsZ, orgány mestských častí, zástupcovia širokej verejnosti, najmä občianske združenia, humanitárne, kultúrne, cirkevné, umelecké, vedecké, vzdelávacie, podnikateľské a športové inštitúcie, ako aj ďalší obyvatelia mesta,“ spresnil hovorca magistrátu Vladimír Fabian.

Podávať ich možno písomne na adresu magistrátu mesta alebo elektronicky na katarina.angelovicova@kosice.sk. Návrh má okrem kontaktov navrhovateľa a navrhnutého obsahovať aj stručný prehľad pôsobenia navrhovaného a zdôvodnenie, prečo by mal ocenenie dostať. Podrobnejšie informácie sú zverejnené na webovej stránke mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Trenčiansky samosprávny kraj ocení výnimočné osobnosti kraja
Trenčiansky samosprávny kraj vyzýva na zasielane návrhov na ocenenie výnimočných osobností kraja. Vyznamenania predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a tiež krajského Zastupiteľstva budú tento rok odovzdané prvýkrát v histórii existencie Trenčianskej župy.
viac
22.12.2018
Verejnosť môže podávať návrhy na Cenu mesta a Cenu primátora
Verejnosť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta za rok 2018. Ako magistrát informuje na svojej webovej stránke, návrhy je potrebné predložiť písomne aj elektronicky. Verejné ocenenia sa udeľujú každoročne v rámci osláv Dňa mesta Košice.
viac
26.02.2020
Pamätná kniha Banskej Bystrice pozná ďalšie osobnosti
Február má v meste pod Urpínom vždy výnimočnú a slávnostnú atmosféru. Každoročne je spätý s oceňovaním osobností Banskej Bystrice, ktoré svojimi vlastnosťami, skúsenosťami a poctivou prácou vytŕčajú z davu.
viac
27.12.2021
Verejnosť môže opäť podávať návrhy na Cenu mesta a Cenu primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %