Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.02.2021 10:30

Návrhy na cenu mesta môžu občania doručovať do 1. marca


Rimavská sobota.


Mesto Rimavská Sobota aj v roku 2021 udelí vybraným osobám a organizáciám cenu mesta. Informuje o tom na svojej internetovej stránke s tým, že návrhy na ocenenie je možné podávať do 1. marca na adresu mestského úradu.


Ceny mesta samospráva odovzdáva každoročne na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré sa koná v máji. „Aktuálna situácia súvisiaca s ochorením COVID-19 nám pravdepodobne spoločné stretnutie neumožní, no aj napriek tomu chceme istou formou vyzdvihnúť a oceniť osobnosti nášho mesta,“ avizovalo mesto.

Cena mesta Rimavská Sobota sa v zmysle Štatútu mesta každoročne udeľuje osobe alebo kolektívu za významné výsledky vo vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti, alebo za činnosť, ktorou sa významným spôsobom pričinili o ekonomický a kultúrny rozvoj mesta.

Udelená môže byť aj za záchranu ľudských životov, či majetku mesta a jeho obyvateľov. O udelení ceny rozhoduje MsZ trojpätinovou väčšinou a počas jedného kalendárneho roka môže udeliť najviac tri ceny mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Žilina hľadá výnimočné osobnosti mesta
Aj v tomto roku majú Žilinčania možnosť navrhnúť významné osobnosti alebo kolektívy zo svojho okolia, ktoré nesú výrazné zásluhy v oblasti kultúry, športu či vzdelávania. Mesto Žilina opäť hľadá výnimočných ľudí, ktorým udelí jedno zo svojich ocenení.
viac
04.01.2021
Verejnosť môže podávať návrhy na Cenu mesta aj primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
09.02.2021
Petržalka opäť hľadá svojho nezabudnuteľného učiteľa
Bratislavská Petržalka aj tento rok hľadá Učiteľa, na ktorého sa nezabúda. Ide o špeciálnu kategóriu v rámci každoročných oceňovaní najlepších pedagógov materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti.
viac
27.12.2021
Verejnosť môže opäť podávať návrhy na Cenu mesta a Cenu primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %