Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
08.01.2024 03:00

Verejnosť môže podávať návrhy na laureátov na Cenu mesta Košice a Cenu primátora


Cena mesta Košice


Informuje o tom košický magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci osláv Dňa mesta Košice.


Cenu mesta Košice môže udeliť mestské zastupiteľstvo (MsZ) za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, kultúrnej, umeleckej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti. Udeľuje sa raz ročne, a to najviac desiatim jednotlivcom a trom kolektívom. Cenu mesta in memoriam udeľuje najneskôr do dvoch rokov po úmrtí osobnosti. Predkladať návrhy na uvedené ocenenie možno do 15. januára.         

Cenu primátora mesta udeľuje primátor obyvateľom s trvalým pobytom na území Košíc za ich záslužnú činnosť v prospech samosprávy a rozvoja mesta. Udeľuje ju rovnako raz ročne, a to najviac 15 jednotlivcom a trom kolektívom. Návrhy na toto ocenenie možno predkladať do 15. marca.         

"Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať predstavitelia mesta, poslanci MsZ, orgány mestských častí, zástupcovia širokej verejnosti, najmä občianske združenia, humanitárne, kultúrne, cirkevné, umelecké, vedecké, vzdelávacie, podnikateľské a športové inštitúcie, ako aj ďalší obyvatelia mesta," dodáva mesto.         

Podávať ich možno písomne na adresu magistrátu alebo elektronicky na katarina.angelovicova@kosice.sk. Okrem kontaktov na navrhovateľa a navrhnutého musia obsahovať aj stručný prehľad pôsobenia navrhovaného a dôvod, prečo by mal ocenenie dostať.         

Podrobnejšie informácie sú zverejnené na webovej stránke mesta.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2017
Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na pamätník Bjørnsonovi
Mesto Košice chce v Mestskom parku umiestniť sochu nórskeho spisovateľa a publicistu Bjørnstjerna Bjørnsona (1832-1910), oceneného Nobelovou cenou za literatúru. Na výber vhodného návrhu vyhlásilo verejnú súťaž.
viac
27.12.2021
Verejnosť môže opäť podávať návrhy na Cenu mesta a Cenu primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
10.05.2022
Mesto i primátor ocenili osobnosti a kolektívy za rok 2022
Dohromady 26 jednotlivcov a kolektívov z oblasti vedy, výskumu, zdravotníctva, umenia, kultúry a športu si v sobotu popoludní v priestoroch Historickej radnice prevzalo Ceny mesta Košice a cenu, respektíve plaketu primátora.
viac
27.12.2022
Návrhy na ocenenia mesta možno poslať do konca januára
Do konca januára budú môcť obyvatelia Dunajskej Stredy písomne podávať návrhy na udelenie mestských ocenení. Zástupcovia samosprávy ich následne odovzdajú na slávnostnom zasadnutí v apríli pri príležitosti dňa sv. Juraja. Informuje o tom radnica na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %