Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.03.2017 10:59

Župa obstarala prvé zmeny a doplnky územného plánu regiónu


Erb BSK.


Od pondelka 20. marca bude mať verejnosť možnosť pripomienkovať územný plán župy. Dokument „Zmeny a doplnky č. 1 Územného plánu regiónu – Bratislavský samosprávny kraj“ bude od pondelka na elektronickej úradnej tabuli, ale k nahliadnutiu bude aj na Úrade BSK.


„Územný plán regiónu je základným dokumentom, podľa ktorého sa územie župy rozvíja. Preto sú pre nás vítané pripomienky nielen odbornej, ale aj laickej verejnosti,“ vysvetlil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Od pondelka 20. marca 2017 bude na elektronickej úradnej tabuli na webovom sídle Bratislavského samosprávneho kraja zverejnený návrh Zmien a doplnkov č.1 Územného plánu regiónu – Bratislavského samosprávneho kraja, v ktorom sú zapracované zmeny v označovaní ciest III. triedy či spresnené cestné obchvaty miest a obcí.

Takisto sa dokument venuje aj oblasti životného prostredia, sú v ňom zapracované výsledky „Urbanisticko-krajinárskej štúdie na ochranu proti prívalovým dažďom v Malokarpatskej oblasti“, doplnené sú záväzné regulatívy o opatrenia vyplývajúce z dokumentu „Katalóg adaptačných opatrení miest a obcí Bratislavského samosprávneho kraja na nepriaznivé dôsledky zmeny klímy“.

V zverejnenom dokumente sú akceptované aj výsledky Koncepcie územného rozvoja cyklotrás BSK . Ide o spresnenie trasovania a doplnenie nových cyklotrás regionálneho významu na základe spracovanej aktualizácie koncepcie, ako výsledku diskusie a dohôd s jednotlivými obcami BSK.

Bratislavský samosprávny kraj ako obstarávateľ Zmien a doplnkov č. 1 Územného plánu regiónu – Bratislavský samosprávny kraj v termíne od 20. 3. 2017 do 21. 4. 2017 uskutočňuje prerokovanie návrhu tejto dokumentácie. Stanoviská a pripomienky je každý oprávnený podať v termíne do 21. apríla 2017 na adresu úradu v písomnej forme. Na pripomienky podané po tejto lehote sa neprihliada.

 

Autor: (Veronika BEŇADIKOVÁ, tlačová tajomníčka BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2020
Do začiatku júna možno pripomienkovať plán dopravného systému v kraji
Verejnosť môže do 2. júna pripomienkovať plán udržateľnej mobility Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Návrh plánu, ktorý je základným nástrojom na zabezpečenie vyváženého rozvoja dopravného systému v regióne, je zverejnený na portáli Ministerstva životného prostredia SR.
viac
15.04.2021
Do tvorby nového územného plánu mesta sa môže zapojiť aj verejnosť
Obyvatelia Nitry majú ešte dva týždne na to, aby sa zapojili do tvorby nového územného plánu mesta. Svoje názory môžu radnici poslať prostredníctvom elektronického dotazníka, ktorý bude jedným z podkladov pri rozhodovaní.
viac
16.08.2022
Trnavčania sa môžu vyjadriť k plánovaným zmenám v územnom pláne
Do 14. septembra sa môžu obyvatelia Trnavy zoznámiť s návrhom ďalšej zmeny územného plánu (ÚP) mesta. Týka sa viacerých lokalít Trnavy, zverejnený je na webe a k dispozícii je aj na mestskom úrade, na odbore územného rozvoja a koncepcií.
viac
29.11.2022
BSK aktualizuje svoj územný plán, pripomienky je možné poslať do 31. decembra
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) aktualizuje Územný plán regiónu BSK. Cieľom je reflektovať na aktuálny stav, zmeny v legislatíve i spracované koncepčné dokumenty týkajúce sa rozvojových zámerov kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %