Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
29.11.2022 01:30

BSK aktualizuje svoj územný plán, pripomienky je možné poslať do 31. decembra


Ilustračná snímka.


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) aktualizuje Územný plán regiónu BSK. Cieľom je reflektovať na aktuálny stav, zmeny v legislatíve i spracované koncepčné dokumenty týkajúce sa rozvojových zámerov kraja.


Balík navrhovaných zmien a doplnkov môže verejnosť pripomienkovať do 31. decembra. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie a propagácie Úradu BSK Michal Feik.

Spomedzi koncepčných materiálov reaguje návrh napríklad na Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja BSK na roky 2021 – 2027 či Regionálny plán udržateľnej mobility BSK. Reflektuje tiež na Akčný plán Koncepcie ochrany a využívania zdrojov povrchovej a podzemnej vody v BSK i Akčný plán na presadzovanie ochrany lesov na území BSK. V neposlednom rade ide o dokument Revitalizácia krajiny s ohľadom na dôsledky klimatickej zmeny v BSK.

V tejto súvislosti sú v grafickej časti návrhu premietnuté územia s vysokým stupňom potreby realizácie opatrení v krajine. "Aktualizované a premietnuté sú aj územné rozvojové javy sídiel a ich infraštruktúrne opatrenia v rámci dopravnej a technickej infraštruktúry," doplnil Feik. Dáta a informácie sú aktualizované v celom dokumente.

Prípadné pripomienky je potrebné doručiť najneskôr do 31. decembra. Urobiť tak je možné písomnou formou do podateľne Úradu BSK, poštou na adresu odboru územného plánu, GIS a životného prostredia Úradu BSK alebo elektronicky na e-mailovú adresu podatelna@region-bsk.sk. Návrh je zverejnený aj na webe BSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Aktualizáciu územného plánu Popradu dokončujú po takmer dvoch rokoch
V Poprade dokončujú práce na najdôležitejšom dokumente z pohľadu jeho ďalšieho rozvoja, a to zmene a doplnku 2016 Územného plánu mesta Poprad (ÚPN).
viac
20.03.2017
Župa obstarala prvé zmeny a doplnky územného plánu regiónu
Od pondelka 20. marca bude mať verejnosť možnosť pripomienkovať územný plán župy. Dokument „Zmeny a doplnky č. 1 Územného plánu regiónu – Bratislavský samosprávny kraj“ bude od pondelka na elektronickej úradnej tabuli, ale k nahliadnutiu bude aj na Úrade BSK.
viac
04.11.2020
Ružinov začal prerokovávať návrh zadania ÚPZ záhradkárskej osady
Bratislavský Ružinov začal s prerokovávaním návrhu zadania pre územný plán zóny (ÚPZ) Zlaté piesky, záhradkárska osada. Pripomienkovať ho môžu dotknuté orgány štátnej správy a samosprávy, ale tiež obyvatelia.
viac
16.07.2021
Nový generel určí ďalší rozvoj dopravy v meste Šaľa
Rozvoj dopravy v Šali sa bude riadiť podľa nového generelu dopravy. Dokument, ktorý už schválilo mestské zastupiteľstvo, rieši vývoj dopravnej politiky v meste vrátane parkovania či rozvoja cyklistickej dopravy. Zaoberá sa tiež prognózami a návrhmi riešenia dopravných problémov v budúcnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %