Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
04.11.2020 08:15

Ružinov začal prerokovávať návrh zadania ÚPZ záhradkárskej osady


Snímka zdroj: (Google Maps).


Bratislavský Ružinov začal s prerokovávaním návrhu zadania pre územný plán zóny (ÚPZ) Zlaté piesky, záhradkárska osada. Pripomienkovať ho môžu dotknuté orgány štátnej správy a samosprávy, ale tiež obyvatelia.


Urobiť tak môžu do 30. novembra, a to poštou alebo elektronicky. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.      

S návrhom je možné oboznámiť sa na stránke mestskej časti, v časti Územné plánovanie, ako aj na úradnej tabuli. Pripomienky a požiadavky je možné podať písomnou formou do podateľne miestneho úradu, zaslať e-mailom na adresu erika.szaboova@ruzinov.sk, alebo poštou na adresu oddelenia územného plánu ružinovského miestneho úradu na Mierovej ulici. „Pripomienky doručené po lehote nebude možné zohľadniť,” podotýka samospráva.      

Mestská časť začala vlani s obstarávaním ÚPZ Zlaté piesky, konkrétne pre lokalitu záhradkárskej osady Mokráň záhon. Ide o územie s rozlohou 26,2 hektára, ktoré je funkčne určené pre záhrady a záhradkárske a chatové oblasti, kde však pribúdajú čierne stavby, často využívané na trvalé bývanie. „Neexistuje tam rozumná, jasná regulácia výstavby. Čiže niektorí stavebníci to zneužívajú a obchádzajú. A stavajú naozaj v záhradkárskej osade bez prístupových ciest, kde sa nedostane ani sanitka, obrovské domy. Dokonca s nájomnými bytmi,” povedal vtedy starosta Ružinova Martin Chren.      

Samospráva považuje za "mimoriadne dôležité a nutné" zadefinovanie jasných regulácií využitia územia celej zóny. Teda určenie podmienok na výstavbu, saturáciu celej zóny potrebnou technickou infraštruktúrou vrátane vyriešenia dopravnej obsluhy dynamickou a statickou dopravou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.09.2020
V Ružinove sa koncom mesiaca začne jesenné upratovanie
V bratislavskom Ružinove sa koncom septembra začína tradičné jesenné upratovanie. Počas sobôt pristaví mestská časť na sídliská veľkokapacitné kontajnery, kde sa budú môcť obyvatelia opäť bezplatne zbaviť objemného odpadu.
viac
14.11.2020
Hlavné mesto navrhuje do územného plánu prísnu reguláciu reklamných stavieb
Mesto Bratislava chce zaviesť nové prísne pravidlá na umiestňovanie reklamy vo verejnom priestore. Predkladá preto reguláciu reklamných stavieb priamo do územného plánu prostredníctvom zmien a doplnkov, ktoré tento mesiac prejdú verejným prerokovaním.
viac
25.11.2020
Staré Mesto realizuje prieskum spokojnosti obyvateľov
Miestny úrad v bratislavskom Starom Meste realizuje tento týždeň prieskum spokojnosti obyvateľov.
viac
17.08.2021
Obyvatelia Trnavy môžu pripomienkovať zmeny v územnom pláne
Viacero významných rozvojových krokov zahŕňa návrh novej, v poradí tohtoročnej desiatej zmeny Územného plánu (ÚP) mesta Trnava.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %