Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.08.2021 08:00

Obyvatelia Trnavy môžu pripomienkovať zmeny v územnom pláne


Snímka zdroj: (trnava.sk).


Viacero významných rozvojových krokov zahŕňa návrh novej, v poradí tohtoročnej desiatej zmeny Územného plánu (ÚP) mesta Trnava.


Okrem iného aj výstavbu pivovaru a reštaurácie s ubytovaním v dotyku so staničným Parkom Antona Bernoláka, výstavbu polyfunkčného objektu v Orolskej záhrade na mieste bývalého hádzanárskeho štadióna, tiež dlho diskutovaného, občanmi žiadaného a zároveň druhými odmietaného parkovacieho domu Na hlinách a doplnenie regulatívov blokov verejnej parkovej zelene na severnej strane Kamennej cesty. Spolu je to 14 lokalít, so zmenou sa môžu Trnavčania zoznámiť na mestskom úrade, odbore územného rozvoja a koncepcií.

Pripomienky je možné, ako informuje mesto, zasielať do 15 dní od zverejnenia dokumentu, ktorý je v súčasnosti v procese posudzovania dopadov na životné prostredie a zverejnený aj na enviroportal.sk. Podľa radnice si potrebu zmeny ÚP vyžiadali nové potreby mesta. Ide aj o zmenu križovatky Študenstká - Bottova ulica na okružnú, vznik športového centra na plochách susediacich školských areálov na Lomonosovovej a Ulici Jozefa Gregora Tajovského či rozšírenie verejnej zelene v lokalitách Štrky, Rybník a Výhybňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2020
Nitra chce do tvorby nového územného plánu zapojiť aj verejnosť
Mesto Nitra bude mať nový územný plán. Radnica už začala s jeho prípravou, do ktorej postupne zapája odbory mestského úradu i odborníkov z praxe a z akademickej obce.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
04.08.2022
Obyvatelia sa môžu zoznámiť s návrhmi na zmenu územného plánu centra
Obyvatelia Trnavy sa môžu zoznámiť s návrhmi zmeny územného plánu centrálnej mestskej zóny (CMZ) Trnavy.
viac
16.08.2022
Trnavčania sa môžu vyjadriť k plánovaným zmenám v územnom pláne
Do 14. septembra sa môžu obyvatelia Trnavy zoznámiť s návrhom ďalšej zmeny územného plánu (ÚP) mesta. Týka sa viacerých lokalít Trnavy, zverejnený je na webe a k dispozícii je aj na mestskom úrade, na odbore územného rozvoja a koncepcií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %