Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
15.04.2021 02:30

Do tvorby nového územného plánu mesta sa môže zapojiť aj verejnosť


Pohľad na Nitriansky hrad. Snímka zdroj: (tasr).


Obyvatelia Nitry majú ešte dva týždne na to, aby sa zapojili do tvorby nového územného plánu mesta. Svoje názory môžu radnici poslať prostredníctvom elektronického dotazníka, ktorý bude jedným z podkladov pri rozhodovaní.


Internetový link už magistrát zverejnil na webovej stránke mesta a na sociálnych sieťach. „Nitrania v ňom budú hodnotiť lokalitu, v ktorej žijú, jej výhody i nevýhody, ako vnímajú Nitru, verejný priestor, ale aj aký typ dopravy preferujú. Nový územný plán je jedným z najdôležitejších dokumentov mesta, pretože má zásadný vplyv na jeho podobu. Na jeho vznik majú teraz dosah aj obyvatelia Nitry,“ uviedla Lenka Mareková z mestského úradu.

Ako pripomenula, mesto tvorí nový územný plán za spoluúčasti odbornej aj laickej verejnosti. „Ambíciou je, aby obyvatelia boli informovaní o príprave zadania a mohli sa aktívne zapojiť do celého procesu. Útvar hlavného architekta má v súčasnosti za sebou online stretnutia s výbormi jednotlivých mestských častí i dve online stretnutia s mladými ľuďmi. V pláne sú stretnutia so zainteresovanou odbornou verejnosťou, developermi i s občanmi mestských častí. Závery z týchto stretnutí budú jedným z podkladov do zadania na tvorbu územného plánu mesta,“ povedala Mareková.

Nitra má spracovaný platný územný plán z roku 2003. Priebežne bolo schválených šesť jeho zmien a doplnkov, posledná v roku 2018. „Po nej okresný úrad vydal usmernenie, podľa ktorého sa už ďalšie úpravy nebudú riešiť čiastkovo, ale koncepčnou zmenou v podobe spracovania nového územného plánu,“ dodala Mareková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Aktualizáciu územného plánu Popradu dokončujú po takmer dvoch rokoch
V Poprade dokončujú práce na najdôležitejšom dokumente z pohľadu jeho ďalšieho rozvoja, a to zmene a doplnku 2016 Územného plánu mesta Poprad (ÚPN).
viac
20.03.2017
Župa obstarala prvé zmeny a doplnky územného plánu regiónu
Od pondelka 20. marca bude mať verejnosť možnosť pripomienkovať územný plán župy. Dokument „Zmeny a doplnky č. 1 Územného plánu regiónu – Bratislavský samosprávny kraj“ bude od pondelka na elektronickej úradnej tabuli, ale k nahliadnutiu bude aj na Úrade BSK.
viac
15.12.2020
Nitra chce do tvorby nového územného plánu zapojiť aj verejnosť
Mesto Nitra bude mať nový územný plán. Radnica už začala s jeho prípravou, do ktorej postupne zapája odbory mestského úradu i odborníkov z praxe a z akademickej obce.
viac
16.08.2022
Trnavčania sa môžu vyjadriť k plánovaným zmenám v územnom pláne
Do 14. septembra sa môžu obyvatelia Trnavy zoznámiť s návrhom ďalšej zmeny územného plánu (ÚP) mesta. Týka sa viacerých lokalít Trnavy, zverejnený je na webe a k dispozícii je aj na mestskom úrade, na odbore územného rozvoja a koncepcií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %