Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.04.2016 12:17

Zodpovedná spoločnosť – ktorým firmám nie je životné prostredie ľahostajné?


Medzinárodný partnerský projekt zastrešuje spoločnosť ENVI – PAK. Foto: Shutterstock.com


Veľké spoločnosti sú stálym producentom množstva odpadu, ktorý je potrebné zbierať, triediť a likvidovať.


 Zvýšiť povedomie o dôležitosti ochrany životného prostredia sa snaží aj medzinárodný partnerský projekt Zodpovedná spoločnosť, ktorého organizátorom je Organizácia zodpovednosti výrobcov, spoločnosť ENVI – PAK. Do projektu sa môžu zapojiť uchádzači, ktorí chcú dokázať, že osud životného prostredia im nie je ľahostajný.

Čo je cieľom projektu Zodpovedná spoločnosť?

Projekt Zodpovedná spoločnosť je zameraný na environmentálne vzdelávanie a informovanie v oblasti triedenia odpadov z obalov, pričom jeho snahou je zmeniť spotrebiteľské správanie v prospech životného prostredia. ,,Uchádzači projektu majú možnosť v prípade splnenia všetkých podmienok získať certifikát za zodpovedný prístup voči životnému prostrediu. Môžu sa tak stať súčasťou Zodpovednej spoločnosti a byť uvedení na internetovej stránke projektu podľa štyroch kategórií - Zodpovedná organizácia, Zodpovedná obec, Zodpovedná škola a Zodpovedný občan,“ uviedla Silvia Nosálová, riaditeľka pre komunikáciu a marketing spoločnosti ENVI – PAK.

V súčasnosti je do projektu zapojených 11 zodpovedných spoločností. Foto: Zodpovednaspolocnost.sk

Svoju zodpovednosť si voči životnému prostrediu čoraz viac uvedomujú aj spoločnosti, ktoré produkujú odpady z obalov vo veľkom množstve. Najnovšou ocenenou zodpovednou organizáciou sa stala spoločnosť Tchibo Slovensko, ktorá vyhovela podmienkam environmentálneho auditu, na základe čoho získala základnú úroveň certifikátu zodpovednej organizácie. „Spoločnosť sa prostredníctvom mnohých programov usiluje o zlepšenie životných podmienok ľudí i zachovanie prírody. Dlhodobým cieľom firmy je 100 % udržateľné podnikanie,“ informovala Lenka Mašková, manažérka pre spoločenskú zodpovednosť spoločnosti Tchibo.

Zodpovednosť za životné prostredie sa rozhodlo doposiaľ prevziať 11 spoločností, medzi ktoré sa zaraďujú spoločnosti Bramac, Nestlé, Canon, Heineken, Nutricia či spoločnosť Lidl. Práve spoločnosť Lidl, ktorá má na Slovensku 124 pobočiek sa môže pochváliť viacerými úspechmi a oceneniami za ochranu životného prostredia, medzi ktoré sa zaraďuje aj certifikát Zodpovednej spoločnosti.

Autor: SZ


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2016
Zvolenské deti vymaľovali kontajnery na odpad
V týchto dňoch sa vo Zvolene objavili tzv. ilustrované kontajnery. Vytvorili ich žiaci tamojších základných škôl na základe podnetu spoločnosti, ktorá v meste likviduje odpad.
viac
01.02.2019
Obec Orechová Potôň nakúpila z dotácií kompostéry na biologický odpad
Obec nachádzajúca sa v Dunajskostredskom okrese získala dotáciu vo výške 90.915 eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia (OP KŽP) na projekt s názvom Kompostéry pre domácnosti v obci Orechová Potôň, ktoré už zakúpila.
viac
25.05.2021
Projekt vybudovania Vážskej cyklodopravnej trasy má v župe stále zelenú
Na popredných priečkach priorít Žilinského samosprávneho kraja dlhodobo figuruje rozvoj cyklodopravy v kraji. Jej potenciál pritom župa nevidí iba v rozšírení ponuky cestovného ruchu, ale čoraz viac si uvedomuje aj význam bezpečnej prepravy na bicykloch pri dochádzaní do práce či školy.
viac
26.06.2021
Mesto Bardejov zrealizuje projekt v oblasti Smart City za viac ako 500-tis. eur
Zavedenie internetovej platformy pre dopravu a monitoring životného prostredia prostredníctvom senzorov má za cieľ projekt v oblasti Smart City, ktorý zrealizuje mesto Bardejov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %