Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
27.10.2020 09:40

Verejnosť najviac zaujal projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši


Ilustračná snímka.


Ľudia z celého Slovenska hlasovaním rozhodli o projekte, ktorý získal v rámci grantového programu Šariš ľuďom prémiu. Ide o projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši a obnovy včelstva.


V aktuálnom ročníku programu bola celková suma, ktorú si rozdelí 11 uchádzačov, zdvojnásobená na 32.000 eur. Novinkou sú projekty, ktoré v budúcom roku vytvoria priestor na bezpečnú socializáciu.      

Spomenutú prémiu vo výške 2000 eur na základe verejného hlasovania získal projekt Záhrada sv. Ambróza, ktorý bude realizovať občianske združenie (OZ) Novonatura. Jeho cieľom je obnoviť stav včelstva a slúžiť by mal ako oddychová zóna pre občanov a turistov vo Veľkom Šariši. Návštevníci budú môcť stráviť čas v príjemnom prostredí, nazbierať si bylinky a dozvedieť sa niečo o účinkoch včelích produktov.

„Sme veľmi radi, že ľuďom sa náš projekt páči, a veríme, že jeho realizácia im prinesie ešte viac radosti. Budeme radi, ak sa v budúcom roku stretneme s našimi fanúšikmi priamo v Záhrade sv. Ambróza a spoločne sa budeme môcť tešiť z hmyzích domčekov, byliniek či včelej sauny,” povedala Petra Vavreková z OZ Novonatura.      

O podporu ľudí sa uchádzalo 11 projektov, ktoré pomáhajú obnove komunitného života utlmeného pre epidémiu ochorenia COVID-19, podporujú udržateľnosť a ochranu životného prostredia. Rovnako prispievajú k obnove turistických atrakcií, ktoré sú symbolmi regiónu či sú späté s východoslovenským folklórom a tradíciami.

„Každý jeden projekt je realizovaný s cieľom zlepšiť život ľuďom v regióne. Práve počas verejného hlasovania, ktoré inicioval Pivovar Šariš, môžu Slováci oceniť ľudí, ktorí za projektmi stoja a aj takouto formou im poďakovať,” dodala správkyňa Komunitnej nadácie Veľký Šariš Štefánia Lenzová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
Piešťany chcú spustiť pilotný ročník participatívneho rozpočtu
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu (PR) chcú v meste spustiť ešte pre tento rok. Poskytne obyvateľom príležitosť podať projekty na zlepšenie života v meste.
viac
19.10.2017
Ministerstvá predstavili návrh opatrení pre Karpatské bukové pralesy
Ministerstvá životného prostredia, pôdohospodárstva a zahraničných vecí vypracovali komplexný návrh opatrení zameraných na splnenie odporúčaní Výboru svetového dedičstva UNESCO ohľadne Karpatských bukových pralesov.
viac
25.09.2020
Iniciatíva Klíma ťa potrebuje spúšťa klimatickú petíciu
Iniciatíva Klíma ťa potrebuje spúšťa petíciu "Za klímu, za budúcnosť". Cieľom je, aby slovenská vláda upriamila viac pozornosti na riešenie klimatickej zmeny.
viac
08.04.2022
Odborníci budú skúmať stav a kvalitu životného prostredia v meste
Najbližších šesť mesiacov bude tím odborníkov skúmať stav a kvalitu životného prostredia Veľkého Šariša a vytvárať odporúčania pre ekologickejšie a udržateľnejšie plánovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %