Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
13.11.2018 02:35

Obyvatelia rodinných domov dostanú záhradné kompostéry


Ilustračná snímka, zdroj: Priatelia zeme


Obyvatelia Žarnovice a jej mestských častí žijúci v rodinných domoch dostanú záhradné kompostéry. Mesto aktuálne podpísalo zmluvu s víťazom verejného obstarávania, k obyvateľom by sa podľa projektovej manažérky mesta Jany Holej mali dostať niekedy začiatkom budúceho roka.


Zakúpenie kompostérov bude mesto financovať vďaka dotácii, ktorú získalo z Operačného programu Kvalita životného prostredia. "Nenávratný finančný príspevok (NFP) nám bol schválený v maximálnej výške 99 185,63 eura. Spolufinancovanie mesta predstavuje 5220,30 eura. Samozrejme, výška NFP bude upravená na základe výsledku verejného obstarávania," vysvetlila Holá.       

Za sumu 71 907 eur bez DPH zakúpi mesto celkom 833 kompostérov v piatich veľkostiach. Spolu s kompostérmi dostanú obyvatelia aj návod na kompostovanie. Holá dodala, že vzdelávacie aktivity síce neboli oprávnenými aktivitami v rámci projektu, no dodávateľ mestu ponúkol aj zorganizovanie seminárov zameraných na správne kompostovanie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Po vynovení bude park slúžiť ako ateliér pre výtvarníkov
Aj ako ateliér pre mladých výtvarníkov bude slúžiť park pri Kultúrnom dome v Žarnovici, ktorý v týchto dňoch revitalizujú. Obnova priestranstva, ktoré bolo v posledných rokoch neupravené, tak dá bodku za úpravou objektu a jeho okolia.
viac
01.02.2019
Obec Orechová Potôň nakúpila z dotácií kompostéry na biologický odpad
Obec nachádzajúca sa v Dunajskostredskom okrese získala dotáciu vo výške 90.915 eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia (OP KŽP) na projekt s názvom Kompostéry pre domácnosti v obci Orechová Potôň, ktoré už zakúpila.
viac
15.08.2019
Obce sa majú čím navzájom inšpirovať aj v oblasti životného prostredia
Mestá a obce sa podľa Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) majú čím inšpirovať a mali by sa porovnávať. „Je veľmi dobré, ak samosprávy idú do pilotných projektov, z ktorých poznatky môžu poslúžiť aj ďalším samosprávam,“ uviedol pre TASR hovorca ZMOS Michal Kaliňák.
viac
27.04.2021
KSK chce realizovať projekt na obnovu biodiverzity v lesoch na Gemeri a Spiši
Zámer spolufinancovať projekt na Ochranu a obnovu biodiverzity v lesných ekosystémoch schválili krajskí poslanci na rokovaní 26. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %