Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
11.10.2016 09:30

Po vynovení bude park slúžiť ako ateliér pre výtvarníkov


Snímka zdroj: (tasr).


Aj ako ateliér pre mladých výtvarníkov bude slúžiť park pri Kultúrnom dome v Žarnovici, ktorý v týchto dňoch revitalizujú. Obnova priestranstva, ktoré bolo v posledných rokoch neupravené, tak dá bodku za úpravou objektu a jeho okolia.


"Zámerom projektu Ateliér v parku je skvalitniť životné prostredie a vytvoriť príjemný priestor pre trávenie voľného času obyvateľov a návštevníkov mesta Žarnovica," priblížila projektová manažérka mesta Jana Holá. Obnovou chcú do neho vrátiť život a zároveň vytvoriť ateliér pre žiakov výtvarného odboru základnej umeleckej školy (ZUŠ), ktorá v objekte sídli.       

"Úpravou terénu, chodníkov, obnovením existujúcej a doplnením novej zelene, osadením lavičiek, odpadkového koša a dosiek s hernými plánmi vytvoríme plnohodnotný priestor pre trávenie voľného času nielen pre deti navštevujúce ZUŠ, ale aj pre čitateľov a návštevníkov mestskej knižnice, pre návštevníkov kultúrnych podujatí organizovaných v ZUŠ a v kultúrnom dome, či obyvateľov blízkeho sídliska," dodala Holá s tým, že odstránením časti živého plota zabezpečia priechodnosť parku z dvoch strán, čím chcú motivovať okoloidúcich, aby cez park prechádzali a využívali ho.      

Ako ďalej uviedla, mesto získalo na projekt dotáciu vo výške 3000 eur z Nadácie Slovenskej sporiteľne v rámci programu Obce bližšie k vám 2016. Sumou 766 eur sa na jeho financovaní podieľa aj z vlastných zdrojov. Práce by mali byť hotové do konca októbra.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.07.2016
Šaľa podporí z občianskeho rozpočtu dva projekty
Šalianska radnica podporí dva projekty z občianskeho, takzvaného participatívneho rozpočtu. Mesto na tento účel vyčlenilo 5000 eur.
viac
22.07.2016
Budovu úradu a kultúrneho domu rekonštruujú za vyše 120 000 eur
Najmä energetické úspory by mali priniesť na rekonštrukčné práce na budove obecného úradu a kultúrneho domu v Dežericiach v okrese Bánovce nad Bebravou.
viac
29.08.2016
V Radaticiach chcú okolo miestneho kaštieľa zriadiť park
Centrum dedinky Radatice, okres Prešov, zdobí neskoroklasicistický kaštieľ z polovice 19. storočia. Ten bol pôvodne sídlom tamojších zemepánov, dnes je tu obecný úrad, knižnica a spoločenské miestnosti využívajú aj miestni seniori.
viac
24.08.2020
Na budove MsKC v Žiari nad Hronom chcú vybudovať zelenú vegetačnú stenu
Vybudovanie zelenej vegetačnej steny na čelnej fasáde mestského kultúrneho centra (MsKC) je jedným z projektov, na ktoré sa aktuálne žiarska samospráva snaží získať externé zdroje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %