Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.04.2021 02:30

ZMOS chce pomôcť MOMkám s agendou pri testovaniach


Ilustračná snímka: (tasr).


Združenie miest a obcí Slovenska po rezervačnom systéme Bookio, ktorý je pre testovanie na COVID-19 využívaný bezplatne a portáli o MOMkách na dlani avizuje ďalšiu pomoc samosprávam. Aktuálne sa týka byrokracie pri vedení MOMiek.


Milióny užívateľov hovoria za všetko 

Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s rozšírením pomoci samosprávam pripomína, že online rezervačný systém Bookio dnes využíva viac ako 400 samospráv, podnikov, zdravotníckych zariadení a už takmer 2 milióny ľudí sa rezervovalo cez Bookio na testovanie. Zároveň informujeme, že mimoriadne vysokú návštevnosť má aj portál, na ktorom ponúkame MOMky na dlani www.korona.zzz.sk. Za takmer mesiac od spustenia sme na portáli zaznamenali návštevnosť viac ako 1 milión ľudí.

Automatizácia uľahčí prácu a šetrí čas 

MOMky sú okrem testovania zavalené celým procesom správy, administrácie, vyhodnocovania a dokladovania agendy testovania občanov voči štátu. Táto činnosť sa častokrát robí na "kolene" a bez patričných kvalifikovaných IT riešení na to určených. V prípade, že by pracovníci MOMky takéto riešenie mali k dispozícii, ušetria mnoho času jednoduchou správou, zapisovaním testovaných a generovaním potrebných tlačív v digitálnej podobe pre testovaného aj pre patričné úrady. Toto IT riešenie by mohla využívať bezplatne každá MOMka, ktorá využíva systém Bookio pre testovanie v spolupráci so ZMOS.

Bookio od dnes spúšťa pre MOMky novú funkciu a tou je aj možnosť platených rezervácii na testovanie, čím sa celá agenda ohľadom platieb za testy vie automatizovať už pri samotnej rezervácii na termín testovania.

Preto s avizovaným digitálnym reštartom a v spolupráci s partnerom z oblasti zdravotníckych informačných systémov pripravujeme ďalšiu užitočnú službu. Spolu s dodávateľom zdravotníckeho softvéru ADAM s viac ako 20-ročnými skúsenosťami s elektronizáciou zdravotníctva, skúsenosťami s implementáciou služieb ezdravia, ako aj s dodávkou riešení pre vakcinačné miesta, sme sa rozhodli ponúknuť riešenie aj pre MOMky.

„Na mnohých MOMkách sa stretávame s papierovou evidenciou testovaných, s ručným vypisovaním potvrdení o testovaní, a reportov do NZCI a RÚVZ, nakoľko väčšina MOMiek nemá k dispozícii žiadny systém, ktorý by im uľahčil prácu a zautomatizoval niektoré činnosti.  Keďže zatiaľ nikto "nevymyslel" jednoduchý a jednotný systém na opakované činnosti na MOMkách, ponúkame naše riešenie bezplatne v spolupráci so ZMOS a Bookio v rámci vládnych opatrení pri testovaní a očkovaní občanov," povedala Monika Grendelová, riaditeľka spoločnosti CompuGroup Medical.

„Práve vďaka spojeniu inovatívneho online rezervačného systému Bookio so špecializovaným IT riešením spoločnosti CompuGroup Medical, dokážeme každej MOMke dodať komfortné riešenie pre občanov, ktorí si môžu vybrať svoj vlastný termín pre otestovanie, kde občan nemusí čakať v rade a chráni tak svoje zdravie, ale tiež samosprávam a ich MOMkám výrazne uľahčíme celú povinnú agendu pri testovaní. Týmto šetríme čas a zdravie každému zainteresovanému v procese testovania a prinášame komfortné riešenia do už aj tak dosť vypätej situácie ohľadom vládnych opatrení," konštatoval Jozef Žarnovičan, riaditeľ spoločnosti Bookio.

Cieľom nasadenia ďalšieho partnera a spoločného riešenia je ukázať, že informatizácia správnych procesov a spojenie správnych riešení, môžu ľuďom uľahčiť rôzne životné situácie a to v akejkoľvek dobe. Vďaka tomuto modelu dokážeme opäť pomôcť samosprávam s bremenom, ktoré je na ich pleciach. Združenie miest a obcí Slovenska vďaka rozšíreniu spolupráce využije doterajšie praktické skúsenosti a silné odborné zázemie expertov v oblasti informačno-komunikačných technológií, ktorí majú praktické skúsenosti, preukázateľné úspechy, ale zároveň chuť pomôcť v tejto neľahkej dobe.

ADAM návod nájdete TU

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2021
Rezervačný systém zjednoduší samosprávam proces testovania
Združenie miest a obcí Slovenska prichádza medzi samosprávy s jedinečnou ponukou. Ide o rezervačný systém Bookio na pomoc pri testovaní obyvateľov. Tento modul uľahčí prihlasovanie ľudí na testovanie, zlepší plánovanie pre mestá a obce a výrazne zvýši bezpečnosť a efektivitu samotného testovania.
viac
18.01.2021
ZMOS rozširuje servis kvôli testovaniu
Združenie miest a obcí Slovenska od prvej vlny COVID- 19, aj počas jesenného testovania zabezpečovalo pomerne široký informačný a metodický servis pre samosprávy. Koncom minulého týždňa poskytlo mestám a obciam bezplatný rezervačný systém. Dnes svoje služby rozširuje.
viac
08.02.2021
Rezervačný systém, ktorý poskytlo ZMOS, využíva takmer 400 miest a obcí
Bezplatný rezervačný systém na testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19, ktorý samosprávam poskytlo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS), využíva takmer 400 miest a obcí.
viac
12.02.2021
ÚMS: Situácia s MOM sa vo viacerých mestách zlepšila
Únia miest Slovenska (ÚMS) víta, že Ministerstvo zdravotníctva SR vypočulo našu požiadavku, že je nevyhnutné spružniť proces vzniku súkromných mobilných odberových miest (MOM).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %