Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.05.2021 03:15

ZMOS s partnermi pomáha prevádzkam s letnými terasami


Snímka z tlačovej besedy. Zdroj: (ZMOS).


Letné terasy predstavujú v tomto období aspoň nejaké podnikanie v gastro segmente. Sme svedkami toho, že terasy sú preplnené, situácia stresuje ľudí, aj čašníkov. Chýba systém manažovania v záujme prevencie a ochrany zdravia. ZMOS s partnermi prichádza s pomocou a konkrétnym riešením.


Nebudú čakať ani blúdiť

Našou snahou je aj touto formou pomôcť prevádzkam, ktoré v samosprávach platia dane, udržiavajú pracovné miesta a sú súčasťou komunálneho koloritu. Čakať v rade na voľný stôl, či blúdiť po uliciach a hľadať voľné miesto na príjemné posedenie nie je ideálne trávenie voľného času. Preto ponúkame spôsob ako pomôcť prevádzkam aj ľuďom.

Združenie miest a obcí Slovenska preto s partnermi, s Bookio Menučka a Alianciou Slovenskej Gastronómie prichádza s bezplatným riešením na leto. Je podanou pomocnou rukou a vychádza z doterajších úspešných projektov ako boli rezervačný systém na testovanie, MOMky na dlani a pod. Lebo rezervovať si miesto pri stole znamená, že nikto nečaká v rade a každý je prvý.

Práve od tohto systému očakávame, že môže byť jednou z podmienok rýchlejšieho otvárania interiérov, lebo ak sa tento rezervačný systém osvedčí na terase, rovnako úspešne môže fungovať aj priamo v podniku.

Rezervácia prináša poriadok

Od tejto rezervácie konkrétneho stola očakávame lepší manažment gastro prevádzky. Každý vie na akú dobu si rezervoval stôl a nikto nebude musieť hľadať terasu na posedenie s priateľmi, ani hľadať voľný stôl po uliciach. Ľudia tak nebudú znechutení z toho, že kde prídu, tam je plno. Zároveň ide o ochranu zdravia, ale aj možnosť úspešného trasovania, čo musí byť mimoriadnou prioritou pre nadchádzajúce obdobie.

Systém je po ruke

Rezervačný systém, s návodom na využitie je už k dispozícii. Stačí navštíviť web stránku Združenia miest a obcí Slovenska v časti „Rezervačný systém“. Aplikácia je rovnako jednoduchá, komfortná a priateľská pre bežných užívateľov aj samotné gastro prevádzky. Rezervačný systém Bookio dlhodobo využívajú aj Zdeněk Pohlreich či Jamie Oliver.

„Sme veľmi radi, že pokračujeme v spolupráci na riešeniach, ktoré tlačia problémy do kúta. Ak si uvedomíme, že nedávne rezervačné systémy využilo viac ako tri milióny ľudí, budeme sa tešiť každej prevádzke, každému ich návštevníkovi, ktorí to využije,“ hovorí Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS. Zároveň informuje, že bezplatný rezervačný systém pre letné terasy je k dispozícii na web stránke ZMOS aj s manuálom na používanie pre gastroprevádzky. Zmysel tohto riešenia oceňuje aj starosta bratislavského Ružinova Martin Chren: „ZMOS a bookio pripravili a bezplatne poskytli už rezervačný systém, ktorý desiatky samospráv používali pri plošnom testovaní - a fungoval lepšie, než ten štátny. Verím, že tak, ako pomohli mestám a obciam, pomôžeme aj sektoru gastra po celej krajine.“ 

Návod - Rezervačný systém pre reštaurácie je k dispozícii TU 

Tlačovú besedu k predstaveniu bezplatného rezervačného systému si môžete pozrieť TU 

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2021
Rezervačný systém zjednoduší samosprávam proces testovania
Združenie miest a obcí Slovenska prichádza medzi samosprávy s jedinečnou ponukou. Ide o rezervačný systém Bookio na pomoc pri testovaní obyvateľov. Tento modul uľahčí prihlasovanie ľudí na testovanie, zlepší plánovanie pre mestá a obce a výrazne zvýši bezpečnosť a efektivitu samotného testovania.
viac
05.03.2021
ZMOS avizuje ďalšiu užitočnú aplikáciu. Chce pomôcť gastro segmentu
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci tzv. digitálneho reštartu pripravuje ďalšiu atraktívnu službu. Po rezervačnom systéme využívanom bezplatne a portály o MOMkách na dlani avizuje špeciálne rezervácie, ktoré dokážu pomôcť gastro segmentu.
viac
01.04.2021
ZMOS chce pomôcť MOMkám s agendou pri testovaniach
Združenie miest a obcí Slovenska po rezervačnom systéme Bookio, ktorý je pre testovanie na COVID-19 využívaný bezplatne a portáli o MOMkách na dlani avizuje ďalšiu pomoc samosprávam. Aktuálne sa týka byrokracie pri vedení MOMiek.
viac
09.04.2021
ZMOS finišuje s pomocou pre gastro segment
Združenie miest a obcí Slovenska pred niekoľkými týždňami avizovalo ďalšiu pomoc v COVIDovom období. ZMOS s partnermi preto finišuje s pomocou pre reštaurácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %